Open Village/Ανοιχτό Χωριό: Από αύριο στον Άγιο Λαυρέντιο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ξεκινούν αύριο Παρασκευή, 7 Ιουλίου, στον Άγ. Λαυρέντιο Πηλίου, οι εκδηλώσεις «Open Village /Ανοιχτό Χωριό», μια γιορτή για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου και περιλαμβάνουν διαδραστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, επιστημονικές συναντήσεις, ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και στο δημόσιο χώρο, αναγνώριση βοτάνων, προβολές ταινιών με αναλύσεις από την ταινιοθήκη του Νεανικού πλάνου και του Διεθνούς Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, καταγραφές κτιρίων, μαγειρέματα και πολλές ακόμα δράσεις, γύρω από θέματα που συνδέονται με τα βότανα, την υγεία, την τοπική παράδοση και τη Μεσογειακή διατροφή, την προφορική ιστορία, την καταγραφή, προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε 3 θεματικές. Η πρώτη θεματική, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαββατοκύριακο, 7-9 Ιουλίου, αναφέρεται στη μεσογειακή διατροφή και πιο ειδικά στα βότανα, την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιόλαδου και βρώσιμης ελιάς και την τοπική παράδοση στη διατροφή.

Η δεύτερη ενότητα ξεκινά την Κυριακή το βράδυ, 9 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 15 Ιουλίου, με αντικείμενο την καταγραφή της προφορικής ιστορίας και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, προβολές βραβευμένων ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και ενήλικες και ολοκληρώνεται με την ανάγνωση του βιβλίου «Με το ίδιο όνομα» του Μάνου Κοντολέοντα.

Ακολουθεί η τρίτη θεματική, Κυριακή 16 έως Παρασκευή 21 Ιουλίου, με αντικείμενο την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Επιπλέον, φέτος το «Ανοιχτό Χωριό» περιλαμβάνει στις εκδηλώσεις του τη δεύτερη συνάντηση του Κόμβου Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΝΑ Ευρώπης της Europa Nostra, (Athens Heritage Hub) που εκπροσωπεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20 και 21 Ιουλίου.

Δείτε το πρόγραμμα:

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και πολλές πρόσθετες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα www.openvillage.gr και στο facebook.