Παράνομη υλοτόμηση σε δημοτικό δάσος στο Νότιο Πήλιο-Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Την άμεση παρέμβαση του δασαρχείου και έλεγχο του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την υλοτόμηση στον ΄Αγιο Γεώργιο Νηλείας , ζητά η παράταξη «Νέα αρχή για τον τόπο μας» .

Από το συνδυασμό «Νέα αρχή για τον τόπο μας» και τον υποψήφιο δήμαρχο κ. , Μιλτιάδη Παπαδημητρίου , καταγγέλλεται η υλοτόμηση του δημοτικού δάσους στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Μηλεών:

“Ανάστατη η τοπική κοινωνία της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου, από τις μεθοδεύσεις του Δήμου Νοτίου Πηλίου, για την υλοτόμηση του δημοτικού δάσους. Δασικές μελέτες δεν υπάρχουν εδώ και τέσσερα χρόνια και όμως ο Δήμος δίνει προς υλοτόμηση κομμάτια του δάσους για εμπορική χρήση, χωρίς αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς αποφάσεις τοπικών συμβουλίων (ή ακόμη και αρνητικές αποφάσεις).
Μετά το γαϊτανάκι ψεύδους και συγκάλυψης των δύο αντιδημάρχων, κυρίου Ραμματά και κυρίου Διανέλλου, με την ενορχήστρωση του δημάρχου κυρίου Μιτζικού, κοροϊδεύοντας τους κατοίκους ότι τάχα έχουν ενημερώσει το Δασαρχείο, αλλά το Δασαρχείο δεν προέβη σε κανέναν έλεγχο.
Η δημοτική παράταξη “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”, με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, έστειλε αίτημα στο Δασαρχείο Βόλου, ζητώντας εξηγήσεις για το τι συμβαίνει στο δημοτικό δάσος του Αγίου Γεωργίου.
Να σημειωθεί δε ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια, από την υλοτόμηση του δάσους.
Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κύριος δήμαρχος, γιατί τέσσερα χρόνια δεν έκανε δασική μελέτη για την υλοτόμηση του δάσους;
Γιατί κοροϊδεύουν τους δασεργάτες στον τομέα αυτό και τους έχουν σε εργασιακή ομηρία;
Που είναι τα χρήματα, που έπρεπε να έχει εισπράξει και γιατί δεν βρίσκονται στα ταμεία του δήμου;
Τέλος να επισημάνουμε ότι είναι δέσμευση της δημοτικής μας παράταξης ότι, με δεδομένο ότι η τοπική κοινωνία δεν θέλει να βλέπει το δασικό πλούτο να ρημάζεται από τον δήμο, χωρίς ο δημότης να κερδίζει κάτι προς όφελός του, είμαστε κάθετα ενάντιοι σε τέτοιου είδους πρακτικές”