Πολιτική ΛΟΑΤΚΙ και στο βάθος ομοφοβία και χειραγώγηση

*Του Αλέξανδρου Χατζηχαραλάμπους 

Μια “πολιτική” δήλωση -τοποθέτηση που ειδε την δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες είναι του εργαζόμενου (;) της ΑΓΕΤ και επαγγελματία συνδικαλιστή κ. Δ. Βαϊτση, που χαρακτήρισε  ΛΟΑΤΚΙ το δημοτικό ψηφοδέλτιο του κ. Παπαπέτρου. Το δικαίωμα του να εκφράζει την γνώμη του  αναφαίρετο.
Όμως, το να παραλληλίζει την σύνθεση του εν λόγω ψηφοδελτίου προσβάλλοντας οπως πιστεύει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δείχνει ομοφοβικό, συντηρητικό και φασιζων νου. Προφανώς ο πολυσυλλεκτικός-πολύμορφος χαρακτήρας του ψηφοδελτίου- με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ως πολιτική δράση και έκφραση- δεν αντιπροσωπεύει τον κ. Βαϊτση. Ο κ. Βαϊτσης δεν γνωρίζει ότι η  πολύμορφη σύνθεση της ΛΟΑΤΚΙ κοινωνίας δεν αποτελείται μόνο από προσωπικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς , δεν αφορά μόνο τις εμφυλες ταυτότητες, αλλά και την άρνηση των  εμφυλων και σεξουαλικών στερεοτύπων.
Ο κ. Βαϊτσης αντιπροσωπεύει τα επιχειρήματα προπαγάνδας και χειραγώγησης με τα οποία η κοινωνία πρέπει –προφανώς κατά τον ιδιο και όλους τους ομοϊδεάτες του – να στέκεται εχθρικά , απαξιωτικά και ενίοτε με βία απέναντι στο άλλο και το διαφορετικό.
Όμως ηλίου φαεινότερο είναι η τοποθέτηση του υποψηφίου Δήμαρχου για τα περιβαλλοντικά και δημόσιας υγείας θέματα που αφορούν τις δράσεις της ΑΓΕΤ που θορύβησε τον Συνδικαλιστή ταυτιζόμενος προφανώς με την ενόχληση των στελεχών της Εταιρείας.
Η κομματική και πολιτική του ταυτότητα ορίζουν ότι το συμφέρον των εργαζομένων ταυτίζεται με αυτό της Εταιρείας.
Ούτως ή άλλως αυτό αποδεικνύεται από την στάση που κράτησε και αυτός όπως και τα υπόλοιπα μέλη του σωματείου απέναντι στο κίνημα ενάντια στην καύση των σκουπιδιών.
Και το ζήτημα γίνεται πιο ανησυχητικό για τον ίδιο όταν μέλη του κινήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ συστρατεύονται με το  ψηφοδέλτιο του κ. Παπαπέτρου.
Βέβαια ευελπιστεί στην επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής αρχής στο ψηφοδέλτιο της οποίας προσχώρησε ο κομματικός συναγωνιστής τπυ, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Η όποια Διοίκηση του Ε.Κ Β με την στάση της σιωπής υπογράμμισε την συνενοχή και αποδοχή των πρακτικών της ΑΓΕΤ .
Η επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής αρχής εκτός των άλλων θα βγάλει τον Ανακτα της Πόλης από τα όποια διλλήματα εχει για την ΑΓΕΤ και τα περιβαλλοντικά θέματα εν γένει.
Στην περίπτωση αυτή θα μιλάμε για μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στο περιβάλλον της πόλης ,την υγεία των παιδιών μας και στην καθημερινότητα των πολιτών.

*Πρώην εργαζόμενος ΑΓΕΤ
Μέλος της Πρωτοβουλίας NO BURN