Ο Ευκ. Τσακαλώτος στον Βόλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου 

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγες ώρες μετά τον συνυποψήφιό του Νίκο Παππά, ενώ είχε προηγηθεί την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε σε εκδήλωση με τίτλο “Νέες Τεχνολογίες και Αριστερά / Τεχνητή Νοημοσύνη – Νέα Εργασιακή Συνθήκη – Νέες Προκλήσεις”, στο ξενοδοχείο PARK. Νωρίτερα είχε συνάντηση με εργαζόμενους σε καινοτόμες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου θα αρχίσει η ανάκαμψη του κόμματος και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μέχρι το 2026. Εκτίμησε ότι και οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι δίνουν σαφές στίγμα για το μέλλον, με κάποιες διαφοροποιήσεις, αλλά με μέριμνα μιας σοβαρής συζήτησης που θα οδηγήσει σε ενωτικές συνθήκες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της Αριστεράς και ως τέτοιο έχει αξίες, ιδέες, προτάσεις και μπορεί να απευθυνθεί σε ευρύτερο κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι από την επαφή με τους πολίτες διαπιστώνει την ανάγκη ενός διά ζώσης διαλόγου, μακριά από τη βαρβαρότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα, ποια λάθη έγιναν και τι μπορεί να διορθωθεί.

Τη συζήτηση για τις νέες τεχνολογίες συντόνισε ο Γιώργος Σταμπουλής, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Διοίκηση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ παρενέβησαν νέες και νέοι επιστήμονες, που ανέπτυξαν απόψεις και προβληματισμούς για το κρίσιμο ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης.