Ο Νίκος Παππάς στον Βόλο: «Να χτίσουμε μαζί το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη”

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίκος Παππάς, ο οποίος συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος σε καφέ που βρίσκεται στο πάρκο «Ανδρέας Βαλαχής» της Νέας Ιωνίας.

Ο κ. Παππάς κατήγγειλε την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη για πλήρη διάλυση του επιτελικού κράτους και υπογράμμισε την ανάγκη μιας δυνατής αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα μαζικής συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του κόμματος, στις 10 Σε0πτεμβρίου.

Ο κ. Παππάς κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να τον εμπιστευθούν, στέλνοντας το μήνυμα ότι «πρέπει μαζί να χτίσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, να χτίσουμε την ισχυρή, δημοκρατική, αριστερή, προοδευτική παράταξη, από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Τίποτα λιγότερο δεν μας αξίζει, τίποτα λιγότερο δεν περιμένει ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος από εμάς. Δεν θα κάνουμε καμία αναδίπλωση. Θα εφαρμόσουμε όσα έχουμε ορίσει ως δική μας ταυτότητα και θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί», είπε και κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να κάνουν τη διαδικασία της 10ης Σεπτέμβρη δική τους υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται καμία απολύτως προϋπόθεση.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο πρόεδρος που θα εκλεγεί είναι πολιτειακός παράγοντας και συνεπώς η διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου αφορά πρωτίστως την κοινωνία, στέλνοντας το μήνυμα στους συνυποψήφιους του ότι θα πρέπει, ενώπιον της κοινωνίας, να καταθέσουν τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις με συντροφικότητα, αλληλεγγύη και ειλικρίνεια. «Όσο αποκρουστικό θα είναι να υψωθούν οι τόνοι, να υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ή άδικες και ανοίκειες επιθέσεις – πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα – άλλο τόσο αποκαρδιωτικό για τον δημοκρατικό κόσμο θα είναι να κρυφτούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις κάτω από το χαλί. Διότι σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε στείλει ένα μήνυμα ότι επιθυμούμε απλώς μια εσωτερική διευθέτηση θέσεων και όχι μεγάλες στρατηγικές επιλογές για τις ανάγκες της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πάμε να αλλάξουμε μαζί τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Η κοινωνία, η χώρα μας, έχουν ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση σήμερα και από μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση αύριο», είπε απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας για μια ακόμη φορά τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν ολόπλευρο εκσυγχρονισμό. «Μπορεί να εγγυηθεί», όπως είπε, «μόνο τις αλλεπάλληλες ολόπλευρες κρίσεις και στη δημοκρατία, και στους θεσμούς, και στην κοινωνία, και στην οικονομία».