Μαυρογιάννης: “Βόμβα” χειρότερη από την ΕΡΓΗΛ το υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑΜΒ προς τη ΔΕΗ

Λεωνίδας Μαυρογιάννης / ΔΕΥΑΜΒ / gegonotanews

Για «βόμβα» χειρότερη από την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, που δημιούργησε η απερχόμενη δημοτική αρχή στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜΒ, έκανε λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Επιχείρησης κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης, σχολιάζοντας την αποκάλυψη ότι η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει στη ΔΕΗ λογαριασμούς ύψους 20.059.529,74 ευρώ.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ ο κ. Μαυρογιάννης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Παπαπέτρου, τόνισε ότι η διοίκηση Μπέου οφείλει να απολογηθεί για τη συσσώρευση του υπέρογκου χρέους, καθώς όταν παρέδωσε την Επιχείρηση η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, πριν 9 χρόνια, η ΔΕΥΑΜΒ δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ.

«Τα χρέη δημιουργήθηκαν από την αρχή της θητείας Μπέου και όχι τα τελευταία χρόνια που αυξήθηκε το ρεύμα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», επισήμανε ο κ. Μαυρογιάννης και κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για κακή διαχείριση, καθώς δεν φρόντισε να μετατρέψει το οικιακό τιμολόγιο ρεύματος σε βιομηχανικό, ώστε να επιτευχθεί ελάφρυνση της Επιχείρησης, αλλά εκ των υστέρων περιμένει να εξοφλήσει μέρος των οφειλών η κυβέρνηση…

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Βόλος, έξυπνη πόλη», σημείωσε ότι την κύρια ευθύνη φέρει το πρόσωπο που έδωσε την εντολή να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα δυσθεώρητο χρέος το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι Βολιώτες.

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι οφείλει η απερχόμενη δημοτική αρχή Μπέου να δώσει εξηγήσεις για το πώς και γιατί δημιουργήθηκε το υπέρογκο χρέος και γιατί δεν είχε ενημερώσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους δημότες για το σοβαρό αυτό θέμα.

Ο κ. Ριζόπουλος υπογράμμισε τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υδροδότησης η πόλη του Βόλου, δεδομένου ότι η ΔΕΗ απειλεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜΒ, και εκτίμησε ότι η διοίκηση Μπέου θα επιχειρήσει κατά 100% να φορτώσει το χρέος στις πλάτες των Βολιωτών.