Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κατά Αγοραστού: Δεν σέβεται τίποτα, υπάρχουν όροι και όρια

Άστραψε και βρόντηξε εναντίον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την καταστροφή της κρεμαστής πεζογέφυρας που οδηγεί στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών.

Η Μητρόπολη Λαρίσης, με ανακοίνωσή της “αδειάζει” τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και υποψήφιο εκ νέου (για τέταρτη θητεία), μετά από δήλωσή του στον τοπικό Τύπο ότι θα προχωρήσει στην ανακατασκευή της πεζογέφυρας.

Όπως γνωστοποιείται στο ανακοινωθέν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πριν από κάποιους μήνες (Οκτώβριος 2022) είχε δηλώσει “αναρμόδια” σε ερώτημα της Μητρόπολης για το ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας για τη συντήρηση της πεζογέφυρας.

Η Περιφέρεια τότε είχε παραπέμψει στη διεύθυνση οδικών υποδομών του υπ. Μεταφορών, η οποία τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους είχε δηλώσει και αυτή αναρμόδια.

Η Μητρόπολη Λαρίσης είχε προχωρήσει μόνη της στη συνέχεια σε ενέργειες για τη συντήρηση της γέφυρας, “γι’ αυτό και τελικά άντεξε κατά το μεγαλύτερο της μέρος στην πίεση των ορμητικών νερών του ποταμού, καθώς το μόνο που καταστράφηκε είναι η αριστερή κουπαστή με φορά προς το προσκύνημα”.

“Πώς κάποιος ο οποίος δηλώνει αναρμόδιος και προφανώς δεν έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό της γέφυρας, έρχεται αυτόκλητος να κάνει δηλώσεις προεκλογικού τύπου προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το σύμβολο της τωρινής καταστροφής της Θεσσαλίας, που είναι η καταστροφή όλου του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών”, τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λαρίσης.

Μάλιστα παρακαλεί όσους εμπλέκονται στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές “να επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό προς τον υπερκομματικό θεσμό της Εκκλησίας. Υπάρχουν όροι και όρια. Η Εκκλησία τα τηρεί και τα σέβεται. Όποιος δεν τα τηρεί και δεν τα σέβεται κάνει ζημιά πρώτιστα στον εαυτό του”.

Απαγορεύει δε οποιεσδήποτε φωτογραφίσεις υποψηφίων εντός των δομών της εκκλησίας που έχουν στηθεί για τους πλημμυροπαθείς, “διότι η Ιερά Μητρόπολη πρωτίστως σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κι αυτήν θέλει να διαφυλάξει”.