Ο Μπέος ήθελε να δίνει εντολές σε Στρατό και Πυροσβεστική – Τον “διόρισαν” Συντονιστή του Δήμου!

Αν δεν ζούσαμε μια τραγωδία η σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο του Βόλου, υπό την προεδρία του κ. Κικίλια θα ήταν μια κωμική διαδικασία και εάν οι συμμετέχοντες δεν ήταν πρόσωπα μοιραία και τραγικά, θα ήταν κωμικά. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας απέδωσε την ισοπέδωση της πόλης για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες, στην κλιματική κρίση και όχι στην απρονοησία προετοιμασίας της για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Ο υφυπουργός κ. Μπρατάκος δεν ήθελε να ακούει υπερβολές περί ολοκληρωτικής καταστροφής της πόλης (!) και ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε να του αναθέσουν χρέη στρατηγού για να δίνει εντολές σε Στρατό και Πυροσβεστική.

“Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβούν”, απάντησε ο υφυπουργός και τελικά ο Μπέος χρίστηκε συντονιστής της καθαριότητας της πόλης, πράγμα που ανακοίνωσε και με δελτίο Τύπου. Δήλωσε στο μεταξύ ο Α. Μπεος ότι τον έχρισε συντονιστή φορέων και υπηρεσιών ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά ξέχασε να πει πως τις μόνες υπηρεσίες που μπορεί να ελέγχει είναι του Δήμου. Για να τον “ντύσουν” με στολή ή να υπερβεί τις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη και των υπουργείων στην αντιμετώπιση της κρίσης, πρέπει να αλλάξουν όλοι οι Νόμοι του κράτους. Του το εξήγησε και ο κ. Μπρατάκος.

Ο Αχ. Μπέος που προφανώς κατάλαβε πως η λέξη δήμαρχος στον Βόλο φέρει το αρνητικό βάρος που φρόντισε να την φορτίσει, δήλωσε Συντονιστής του εαυτού του, δηλαδή αναλαμβάνει να καθαρίσει την πόλη και να συντονίσει τις υπηρεσίες του. Δηλώνει δε πως τον διόρισε Συντονιστή ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πριν δεκαπέντε ημέρες του αφαίρεσε  κάθε αρμοδιότητα διαχείρισης έστω και ενός ευρώ για την ανασυγκρότηση της πόλης, σε σύσκεψη στο δημαρχείο. Εμεις, πάντως τον πιστεύουμε τον δήμαρχο πως τον “διόρισαν” Συντονιστή του Δήμου.