Το Blame Game Μπέου – Αγοραστού

Με την γνωστή τακτική που διαχρονικά ακολουθεί χωρίς να εκπλήσσει πλέον κανέναν, ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος , προσπαθεί να “φορτώσει” όλες τις ευθύνες για την καταστροφή του Βόλου αποκλειστικά στον Κώστα Αγοραστό.

Δεν έχει αφήσει τηλεοπτικό δίκτυο, γειτονιά για γειτονιά, που να μην τον καταγγέλλει  ως αποκλειστικά υπεύθυνο, όταν εναντίον του βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα εισαγγελικής παραγγελίας από τον Αρειο Πάγο, όπως άλλωστε για όλους τους εμπλεκόμενους, που αφορά τις ευθύνες της καταστροφής . Θέλει να ξεχάσει ο ψηφοφόρος πως θεωρείται και ο ίδιος ο δήμαρχος υπεύθυνος από τον Νόμο για τις αβελτηρίες που οδήγησαν στη διάλυση του Βόλου. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αθωωθεί έστω και μερικώς, λόγω αμφιβολιών, έφτασε στο σημείο να ζητάει να αφαιρέσουν από τον φίλο του Κώστα Αγοραστό τις αρμοδιότητες για τους χειμάρρους και τον περιφερειακό, με αλλαγή των Νόμων του κράτους. Ανοησίες και αστειότητες από το μετρ του είδους. Ο πανικός έχει πλημμυρίσει τα υπόγεια του Μπέου όπως τα υπόγεια των περισσότερων σπιτιών της απροστάτευτης , ανοχύρωτης πόλης του Βόλου.

Ο κ. Αγοραστός από την άλλη γνωρίζει πως αυτό που συνέβη σε όλη την Θεσσαλία δεν παλεύεται εύκολα επικοινωνιακά και κρατά χαμηλούς τόνους, αλλά δεν περίμενε πως η μεγαλύτερη υπονόμευση θα ερχόταν από τον Αχιλλέα Μπέο και το επικοινωνιακό σύστημα που ελέγχει. Όλα τα έργα στον Δήμο Βόλου φέρουν υπογραφή και σφραγίδα Αγοραστού και ο φίλος του ο Αχιλλέας δεν φρόντισε να βάλει ούτε μισό καρφί. Σήμερα ο κ. Αγοραστός βλέπει πως ο Αχιλλέας θέλει να τον θάψει κάτω από την λάσπη και να τον οδηγήσει μόνο στο εδώλιο της κάλπης, όταν τα ακαθάριστα φρεάτια έπνιξαν την πόλη  πριν υπερχειλίσουν οι χείμαρροι, όταν τα αντλιοστάσια ηταν “νεκρά”, όταν κατασκεύαζε κόμβους χωρίς υδραυλικά έργα, όταν , όταν, όταν…

Ο Μπέος παίζει το τελευταίο του χαρτί και αυτό είναι εις βάρος του Αγοραστού, σε ένα Blame game (παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών), παράδοξο φαινομενικά αλλά ευεξήγητο και κακοστημένο.

Μπορεί ο Μπέος να ελέγχει το 90% των μέσων ενημέρωσης αλλά ο κοσμάκης έχει τα υπόγεια γεμάτα νερά για δεύτερη φορά, είναι άπλυτος, δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του εύκολα, έχει χάσει το αυτοκίνητο του, και τα περισσότερα έπιπλα του σπιτιού είναι για πέταμα. Κλιματική αλλαγή ναι , θεομηνία ναι, μια φορά στα 100. 000 χρόνια ναι … και αυτό το το πιστέψουμε παρότι κάθε τρια χρόνια πλημμυρίζουμε . Ολα να τα πιστέψουμε γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι.

Μα, επί μια δεκαετία έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα; Εργάκια της πλάκας που με την πρώτη βροχή σάλταραν σαν να ήταν από χαρτί; Δρόμοι καμωμένοι με τις μύξες ; Πρόνοια μηδέν !

Ο εξ ορισμού «αθώος πάσης ευθύνης για παν ότι» Μπέος κατηγορεί στην ουσία τον Αγοραστό για ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα.  Τον δείχνει με το δάκτυλο σαν τον βασικό υπεύθυνο της τραγικής εξέλιξης των δυο ακραίων καιρικών φαινομένων για το Βόλο. Είναι γνωστό ότι ο Μπέος προκειμένου να ξεφορτωθεί τις ευθύνες ακόμη και τον Άγιο Πέτρο θα μπορούσε να εγκαλέσει όχι να  λυπηθεί τον Αγοραστό.

Τον Κώστα Αγοραστό και τον Αχιλλέα Μπεο, τους ενώνει όμως κάτι άλλο πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό.

Ο Αγοραστός στηρίζεται από τη ΝΔ και ο Μπέος ελέγχει ως “κομματάρχης” βουλευτές και στελεχάκια της στον Βόλο.

Και ερωτώ εγώ ο αφελής γιατί τάχα ο Μπέος παίρνει αποστάσεις  ενώ έχει τεράστια ανάγκη τη ΝΔ, έτσι όπως είναι βουτηγμένος στη λάσπη και τον πανικό, φτάνοντας στο σημείο να ξυλοφορτώνει κόσμο … αν και δεν είναι κάτι που το κάνει πρώτη φορά ;

Σιγοντάρει με την στάση του τον κ. Κουρέτα ; Οχι βέβαια. Και ο κ. Κουρέτας ντροπή θα το θεωρούσε. Πιστεύει όμως πως μια ενδεχόμενη ήττα Αγοραστού θα είναι φαινόμενο ντόμινο που θα φτάσει και στη Μαγνησία. Θα πάρει σβάρνα όλους όσοι βγαίνουν από την κυβερνητική μήτρα, όπου ο Μπέος δέθηκε με ομφάλιο λώρο για να ξεπλυθεί από ότι συνοδεύει το βίο του.

Οπότε τι κάνει ; Βγαίνει από το κάδρο και αφήνει μόνο τον Αγοραστό. Ποιος βγαίνει κερδισμένος;

Ο κ. Κουρέτας που ισχυροποιείται κάθε μέρα και περισσότερο και η κ. Τζανακούλη που ξαφνικά από περιθωριακή δύναμη του 2%- 3% , λαμβάνει δημοσκοπικά πιο ανεβασμένα νούμερα.

Την ίδια ώρα , ο διεκδικητής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Κουρέτας διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα απέναντι στον Κώστα Αγοραστό απόλυτα αξιοπρεπή. Ο Κουρέτας δεν είναι αδίστακτος όπως ο φίλος του Κώστα Αγοραστού ο Αχιλλέας και η καμπάνια του , είναι ταπεινή , μετρημένη, με λόγο θετικό για το μέλλον και περιμένει να κριθεί γι΄αυτό.

Ενα μεγάλο “ευχαριστώ” οφείλει ο Κώστας Αγοραστός στον Δημήτρη Κουρέτα για την αξιοπρέπεια διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.