“Μήνυμα αλλαγής σελίδας στο Νότιο Πήλιο” από τον Κώστα Χαλέβα

“Το μήνυμα της αλλαγής στον Δήμο Νοτίου Πηλίου”  έδωσε με “μία εντυπωσιακή, σε όγκο και παλμό συγκέντρωση”, στην κεντρική πλατεία της Αργαλαστής, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Πήλιο» και υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Χαλέβας.

Μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Χαλέβας ζήτησε από τους πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης στην κάλπη της Κυριακής, προκειμένου να μπορέσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να οδηγήσουν τον Δήμο Νοτίου Πηλίου στη νέα εποχή.

«Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίουεπιλέγουμε στο Δήμο Νοτίου Πηλίου τον δήμαρχο και την ομάδα που μπορούν να εγγυηθούν πως τα επόμενα χρόνια θα είναι περίοδος δημιουργίας κι ανάπτυξης για το Δήμο μας και τους πολίτες του. Ψηφίζουμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Για να πάμε μπροστά» σημείωσε ο κ. Χαλέβας καλώντας τους δημότες να κάνουν το αποφασιστικό βήμα της αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χαλέβας αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και υπογράμμισε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει και ο προγραμματισμός νέων σωστά δομημένων υποδομών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα πέντε βήματα που θα κάνει με στόχο να καταστεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου «ένας ασφαλής, ποιοτικός χώρος εγκατάστασης, γίνεται ένας Δήμος πρότυπο, περιβαλλοντικά ποιοτικός, παραγωγικός, βιώσιμος για το παρόν και το μέλλον του». «Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε το όραμα, έχουμε σχέδιο να φύγουμε από το τέλμα και τη μιζέρια του παρελθόντος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα πέντε βήματα

«Βήματα προς μια νέα ποιοτική καθημερινότητα:

1ο βήμα: Αποζημίωση κατοίκων

Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, την αποζημίωση κατοίκων και υποδομών επιχειρήσεων από την κεντρική πολιτεία. Οργανώνουμε μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη για να πάρει ο καθένας ότι του έχει αφαιρέσει η κακοκαιρία.

2ο βήμα: Αποκατάσταση υποδομών

Προβαίνουμε σε άμεση αποκατάσταση υποδομών, χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε πόρο. Πραγματοποιούμε διαβούλευση με κατοίκους και φορείς, οργανώνουμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

3ο βήμα: Προγραμματισμός βραχυπρόθεσμων έργων

Θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα μικρά έργα που άμεσα θα ανακουφίσουν τους πολίτες: για να ξαναβρούμε τις παραλίες μας, το οδικό μας δίκτυο, την ύδρευση, τα αγροκτήματά μας… Δημιουργούμε ομάδα δράσης μηχανικών, υποστηριζόμενοι και από το Τεχνικό Επιμελητήριο για να ξαναφτιάξουμε την άμεση καθημερινότητά μας.

4ο βήμα: Ωρίμανση μελετών έργων υποδομής

Επαναπροσδιορίζουμε προτεραιότητες και φτιάχνουμε ένα ισχυρό δίκτυο υποδομών. Συνεργαζόμαστε με φορείς και ιδιώτες μελετητές για να μελετήσουμε σωστά τα έργα του μέλλοντος του Δήμου. Ποτέ ξανά να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι, δημιουργούμε ένα ασφαλές πλέγμα Πολιτικής Προστασίας και έργων ποιότητας ζωής.

5ο βήμα: Υλοποίηση έργων και αναβάθμιση ποιότητας ζωής

Επιταχύνουμε διαδικασίες και υλοποιούμε έργα υποδομής εκμεταλλευόμενοι οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο της Πολιτείας. Ο συνδυασμός μας δημιουργεί Ομάδα Δράσης επιτάχυνσης έργων και πολύ γρήγορα οι πολίτες απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Πέντε βήματα, ένας στόχος: Νότιο Πήλιο, ένας πανέμορφος τόπος για να ζεις και να δημιουργείς!!!

Oι 5 άξονες του προγράμματος 

 1ος άξονας: ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 2ος άξονας: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 3ος άξονας: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 4ος άξονας: ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ

 5ος άξονας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΥΓΕΙΑ».