Και ξαφνικά… όλη χώρα ανακάλυψε πως ο Βόλος ζει σε μια “μαύρη τρύπα”

Το βράδυ των εκλογών όλη η χώρα ανακάλυψε ξαφνικά πως ο Βόλος ζει σε μια μαύρη τρύπα , ανακάλυψε αυτό που ζουν οι πολίτες επί εννιά και πλέον χρόνια: τη μεγάλη ντροπή που εκφράζει και εκπροσωπεί ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης. Η ισοπέδωση των ομοφυλόφιλων σε εθνικό δίκτυο και οι χυδαιότητες εις βάρος του Κασσελάκη ήταν η κορύφωση των χυδαιοτήτων που εκστόμιζε και τις προηγούμενες ημέρες, των ξυλοδαρμών, των τραμπουκισμών και των ύβρεων.
Προεκλογικά και σε καθημερινή βάση ο Α. Μπέος, με πρόσχημα ότι έπρεπε να ενημερώσει για τις πλημύρες, εμφανιζόταν αχαλίνωτος σε όλες τις συχνότητες, παραπλανούσε τους δημότες για το νερό που καταναλώνει η πόλη και διέψευδε το Υπουργείο Υγείας, έβριζε, χυδαιολογούσε και έδινε παραστάσεις εξυμνώντας τον εαυτό του και καταστρατηγώντας κάθε εκλογική νομοθεσία.
Ένα ολόκληρο σύστημα του εξασφάλιζε καθημερινή δημοσιότητα χωρίς αντίλογο και τον άφηνε να αυτοαποθεώνεται. Και ο κάθε Βορίδης τον «ξέπλενε», αποδίδοντας απλά την συμπεριφορά του στο «διαχρονικό ύφος» του. Τελικά, όπως φάνηκε χθες το βράδυ, δεν ήθελε και πολύ να την «ψωνίσει» και να αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του ως αρχηγό κόμματος που απευθύνεται στους πολίτες όλης της χώρας ερεθίζοντας τα πιο ταπεινά τους ένστικτα.

Πριν είναι αργά…
Την ίδια περίοδο που κάθε μέρα σε πανελλήνια μετάδοση, έβριζε τους πάντες και έδερνε πλημμυροπαθή χωρίς να “ανοίγει ρουθούνι”,  στον Βόλο διεξαγόταν μια κανονική προεκλογική περίοδος, ανάλογη με την … κανονικότητα που επικρατεί από το 2014. Κανείς δεν άκουσε όλα αυτά τα χρόνια τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη…

Κανείς δεν άκουσε ούτε για τις βιαιότητες στα δημοτικά συμβούλια, ούτε για τις απειλές, ούτε για τις δολοφονίες χαρακτήρων, ούτε για την βιομηχανία μηνύσεων, ούτε για τις αγωγές, ούτε για τον διασυρμό πολιτών. Ούτε κανείς άκουσε μέσα στην ίδια την πόλη όσα συνέβησαν το βράδυ και τα ξημερώματα των εκλογών… Κανείς επίσης δεν άκουσε ποτέ την αγαπημένη του έκφραση, που επαναλαμβάνει σε live μεταδόσεις: «Θέλετε να είστε πούστηδες με ξένο κώλο». Ούτε κανείς βεβαίως άκουσε ποτέ ότι τον στήριζε  η Νέα Δημοκρατία ανοιχτά και καθαρά και τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της ήταν δίπλα του στον προεκλογικό του αγώνα.

Τώρα στην Πειραιώς, αρχίζουν ξαφνικά να αντιλαμβάνονται ότι το “τέρας” που άφησαν ασύδοτο τόσα χρόνια είναι έτοιμο να τους κατασπαράξει και μετεξελλίσσεται σε έναν «ιό» που αρχίζει να εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ας πρόσεχαν! Τα αντανακλαστικά που δείχνει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι πάντως ένα αισιόδοξο μήνυμα. Μακάρι να δείξει επιτέλους τα ίδια αντανακλαστικά και η κυβέρνηση και συνολικά το πολιτικό σύστημα. Πριν είναι αργά!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ