Το Ισραήλ εξοπλίζει πολίτες – Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς

Το τελεσίγραφο που είχε δώσει η παλαιστινιακή οργάνωση για εκκένωση της πόλης Άσκελον έληξε στις 17:00. Στο μεταξύ, αυξάνονται οι αναφορές για επιθέσεις με ρουκέτες σε πόλεις του κεντρικού Ισραήλ, μεταξύ αυτών και το Τελ Αβίβ και σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι νεκροί της παλαιστινιακής πλευράς ανέρχονται σε 765, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 4.000.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον Παλαιστίνιο υπουργό Οικονομίας, Χουάντ Αμπού Σμαλά, σε αεροπορική επίθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σμαλά ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση των οικονομικών της Χαμάς και της είχε μεταφέρει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει και να διευθύνει τον τρόμο μέσα και ΄’εξω από την λωρίδα της Γάζας”.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έδειξε την αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ, η οποία είπε επιδιώκει να μονοπωλήσει τις συνομιλίες ενώ αγνοεί τα συμφέροντα των Παλαιστινίων.

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί μου, ότι αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Μέση Ανατολή» είπε ο Πούτιν στον Ιρακινό πρωθυπουργό Μοχαμέντ Σια αλ Σουντάνι.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να «μονοπωλήσουν» τις διεθνείς προσπάθειες για την ειρήνευση στην περιοχή και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι αμέλησε να αναζητήσει συμβιβασμούς που θα ήταν αποδεκτοί από κάθε πλευρά.