Τα “όπλα” των αποζημιώσεων και ο άοπλος

Ο Κώστας Αγοραστός πειθαναγκάστηκε να σιωπήσει μεσούσης της προεκλογικής περιόδου από τα “απανωτά” αδειάσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία. Πειθαναγκάζεται να ζητά στήριξη μέχρι και από τον Α. Μπέο που στον Βόλο υπήρξε ο “νεκροθάφτης του” γιατί  τα δίνει όλα για την νίκη του.

Σήμερα, που η ΝΔ θέλει να “βάψει” την Θεσσαλία “μπλε” την δεύτερη Κυριακή των εκλογών δίνει όλες τις δυνάμεις της στην στήριξη του κ. Αγοραστού και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκης περιοδεύει , μοιράζει αποζημιώσεις  και ενημερώνει τους αγρότες πως “εάν δεν εκλεγεί ο Κώστας , όλα θα πάνε πίσω”. Η γραμμή του κόμματος της ΝΔ είναι συγκεκριμένη και την παπαγάλιζε σήμερα και ο Α. Μπέος, ο “ακομμάτιστος”, που στήριζε  “θάβοντας” τον Κώστα Αγοραστό και καταφερόταν κατά του Δ. Κουρέτα.

Ο Δημήτρης Κουρέτας με την σειρά του καταγγέλλει την ΝΔ για πολιτική εκτροπή. Αυτό που συμβαίνει όμως λέγεται πολιτική . Είναι πολιτική του 1950; Είναι. Πολιτική λέγεται πάντως και μετριέται με αποζημιώσεις, μετριέται με pass και αποδείχθηκε μέθοδος αλάνθαστη. Πως θα την “πολεμήσει” ο “άοπλος” ο Δημήτρης Κουρέτας μέσα σε τρεις ημέρες, με την μισή Κυβέρνηση να περιοδεύει στη Θεσσαλία, είναι ένα μεγάλο ερώτημα.