Bazaar βιβλίου στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο

MOUTSINA BAZZAR BIBLIOU 2023.cdr

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» διοργανώνει για 11η χρονιά Bazaar βιβλίου, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στην αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο, από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. To Bazaar βιβλίου φέτος διοργανώνεται, σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ιωλκού και τον σύλλογο εκπαιδευτικών του ίδιου σχολείου, ενώ έχει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», με απόλυτο σεβασμό στους επισκέπτες του Bazaar προσφέρει εξαιρετικά βιβλία σε χαμηλές τιμές, από 1 έως 5 ευρώ. Βιβλία τα οποία καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις, όπως ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορικά, παιδικά, επιστημονικά, ποίηση και ταξιδιωτικά.

“Πεποίθησή μας είναι ότι το βιβλίο όχι μόνο είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας, αλλά εμφανίζεται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μας συντροφεύει τις ώρες της πλήξης και της μοναξιάς, ενώ ταυτόχρονα μας ψυχαγωγεί. Ακόμα το βιβλίο είναι ένας φίλος που μένει γιατί, όπως έχει γραφεί: είναι ένας συμπεριπατητής χωρίς απαιτήσεις, ένας φίλος που τον επικαλείσαι σε κάθε στιγμή και τον εγκαταλείπεις όταν θέλεις. Με αφορμή λοιπόν τη διοργάνωση του Bazaar οι φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Ιωλκός, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα βιβλίο της προτίμησή τους σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και να ταξιδέψουν με αυτό”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την ανακήρυξη του 2023, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως Λογοτεχνικού έτους Άλκη Ζέη, πραγματοποιήθηκε στις 28, 29 και 30 Αυγούστου, το καθιερωμένο τριήμερο Λογοτεχνίας αφιερωμένο στην τιμώμενη, αλλά και σε άλλες Ελληνίδες λογοτέχνιδες του 19ου και 20ου αι. Στο πλαίσιο αυτό, την ημέρα του Bazaar στις 11 π.μ., οργανώνεται εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά, με την επιμέλεια του γνωστού συμπολίτη συγγραφέα-φιλολόγου κ. Διονύση Λεϊμονή και τη συνεργασία του εκπαιδευτικού και αντιπροέδρου του Κέντρου Πολιτισμού κ. Νικ. Φιλάρετου. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και όχι μόνο, τα παιδιά θα προσεγγίσουν ένα από τα γνωστότερα παιδικά μυθιστορήματα της Άλκης Ζέη «Το Καπλάνι της βιτρίνας». Το βραβευμένο αυτό έργο της συγγραφέως, που την καταξίωσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες και έχει πωλήσει πάνω από 250 χιλ. αντίτυπα από το 1974 που πρωτοκυκλοφόρησε, ενώ έχει μεταφερθεί και στην τηλεόραση σε σειρά 10 επεισοδίων από την ΕΡΤ το 1990. Στο τέλος της δράσης, μια μικρή έκπληξη θα περιμένει μερικούς από τους συμμετέχοντες. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από το ετήσιο Bazaar βιβλίου, όπως και των Χριστουγέννων που θα ακολουθήσει στις αρχές του Δεκέμβρη με χειροποίητα είδη από το εικαστικό εργαστήρι, αποτελούν τα βασικά έσοδα του Κέντρου Πολιτισμού, μεγάλο μέρος των οποίων επιστρέφει στις κοινωνικές δράσεις, στηρίζοντας οικογένειες και φορείς της περιοχής που έχουν ανάγκη.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο! Αν το επιτρέψει ο καιρός όσοι επισκεφθούν το Bazaar, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το καφέ και το γλύκισμά τους, στην ολάνθιστη αυλή του Αρχοντικού.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Bazaar θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Αρχοντικό Ζαφειρίου.