Τα επιδόματα που θα δοθούν έως τα Χριστούγεννα

Στον προσανατολισμό για χορήγηση 5+1 επιδομάτων έως τα Χριστούγεννα κινείται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», και πιο συγκεκριμένα για μία νέα επιταγή ακρίβειας.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, η κυβέρνηση σκέφτεται τη χορήγηση του Market Pass 2, που θα κυμαίνεται από 66 έως 300 ευρώ το τρίμηνο, το επίδομα θέρμανσης, του οποίου οι αιτήσεις ξεκινούν από την άλλη εβδομάδα, και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν από 100 έως 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, το Youth Pass θα πληρωθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, αφορά νέους 18 και 19 χρονών και ανέρχεται στα 150 ευρώ. Υπάρχει, επίσης, το εφάπαξ επίδομα σε συνταξιούχους, που έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10 ευρώ, και θα λάβουν από 100 έως 200 ευρώ ανάλογα τη σύνταξή τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπάρχει και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά 8% σε ευάλωτες ομάδες. Σε ό,τι αφορά τη νέα επιταγή ακρίβειας, θα ανέρχεται στα 200 με 250 ευρώ και αναμένεται να τη λάβουν μη επιδοτούμενοι άνεργοι, άτομα με ανεργία και άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα.

Reader.gr