Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Η κυνική ομολογία του 71χρονου

Προειδοποίησε, βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει, τα έκανε όλα σωστά αλλά κατέληξε νεκρή από το χέρι του συζύγου της. Μια ακόμη γυναικοκτονία συνέβη στη Σαλαμίνα το πρωί της Τρίτης όταν ένας 71χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύντροφο του, η οποία είχε καταφύγει μέρες πριν στην αστυνομία καταγγέλλοντας τη συνεχή κακοποίηση της.

Η 43χρονη φαίνεται πως ζούσε έναν εφιάλτη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων που σήμερα περιγράφουν τις σκηνές βίας που είχαν πέσει στην αντίληψή τους.

Εξοργίζουν τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 71χρονος που εντοπίστηκε στο Κερατσίνι με την καραμπίνα στη θέση του συνοδηγού. Ο ίδιος στην ομολογία του φέρεται να υποστήριξε πως «τη σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον και τρελάθηκα», αποδίδοντας την ειδεχθή του πράξη σε «ερωτική αντιζηλία». Ανέφερε επίσης με ψυχραιμία ότι έφυγε από τη Σαλαμίνα, πήγε στο Κερατσίνι και μάλιστα κάθισε να πιει καφέ.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς»
«Τέτοια ώρα χτες ακούσαμε πυροβολισμούς πολύ κοντά στο σπίτι μας και μετά ησυχία, και κάποιες φωνές δεν το συνδέσαμε με το κακό» ανέφερε γείτονας στο OPEN. «Η κοπέλα είχε έρθει τις τελευταίες ημέρες, σαν καταφύγιο στη μητέρα της. Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα για όσα περνούσε. Η ειρωνεία είναι από την περιοχή του νόμου στα 150 μέτρα έχει κέντρο κακοποιημένων γυναικών στη Σαλαμίνα» είπε χαρακτηριστικά.

«Τον φοβόμασταν»
Την ίδια ώρα ένας άλλος γείτονας του ζευγαριού χαρακτήρισε τον δράστη “παράξενο”, λέγοντας ότι ο τον φοβόταν. Παράλληλα, περιέγραψε και το άγριο επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να σπάσει το πόδι της 43χρονης.

«Άκουσα φασαρία από το σπίτι τους και βγήκα έξω κάποια στιγμή. Στην αρχή νόμιζα πως φωνάζουν κάποια πιτσιρίκια και μετά κατάλαβα πως ερχόταν από το σπίτι της Γεωργίας. Η κοπέλα φώναζε, πόναγε, μάλλον την χτυπούσε αυτός και της έλεγε βαριές κουβέντες. Μετά από το ξύλο, της πήρε το αμάξι και το κινητό. Εκείνη φώναζε για το κινητό που μάλλον το ήθελε για να πάρει τηλέφωνο τη μάνα της, να πάρει κάποιον για βοήθεια», είπε στο ΜEGA αρχικά, και στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που ο δράστης έφυγε και επέστρεψε σπάζοντας το πόδι της γυναίκας:

«Έφυγε αυτός προς την πόλη και μετά από ένα τέταρτο ξαναγύρισε και άρχισε ξανά η φασαρία και εκεί άκουσα την κοπέλα που φώναξε “αχ” και εκεί πρέπει να της έσπασε το πόδι. Άκουγα το παιδί που φώναζε, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε. Μου είπαν ότι άκουσαν το παιδί να κλαίει, πριν αυτός γυρίσει και της σπάσει το πόδι. Έφυγε εκείνος και εκείνη είπε στο παιδί για να το ηρεμήσει να πάνε στην παραλία. Αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά βήματα, ξαναγύρισε πίσω, πόναγε. Δεν λύγισε το πόδι της, ήταν ζεστό ακόμα. Μετά από ώρα ήρθε η μητέρα της και την πήρε και έφυγαν. Αυτός ήρθε, παραβίασε το παράθυρο και τον είδα στον δρόμο που είχε πάρει μια μαύρη σακούλα με ρούχα και κρατούσε κάτι πουκάμισα».

«Το Σάββατο το πρωί είδα την κοπέλα με το πι, εάν δεν κάνω λάθος είχε έρθει με την μαμά της να πάρει κάποια πράματα. Αυτός ήταν στην περιοχή, μπήκε στο κτήμα από την πίσω πλευρά. Η μάνα της ήταν εδώ. Ήταν και το μικρό μαζί. Πρόλαβαν και έφυγαν από το σπίτι», πρόσθεσε ο γείτονας.

«Τον έβλεπα κάθε μέρα. Εμείς ένα “γεια” είχαμε πει μόνο. Πιο πολύ είχε ανοιχτεί σε έναν ηλεκτρολόγο στη γειτονιά. Φωνές ακούγαμε και τέσσερις φορές την εβδομάδα. Γινόταν συνέχεια φασαρία. Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν χθες. Τον είδα το μεσημέρι. Ο άνθρωπος αυτός ήταν λίγο παράξενος, τσακωνόταν συνέχεια. Τον φοβόμασταν», είπε.

Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, η 43χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή μετά τα πυρά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος της έστησε ενέδρα έξω από το σπίτι του. Η άτυχη γυναίκα, στις 22 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει το σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία.

Εκεί οι αστυνομικοί την παρότρυναν και της χορήγησαν το λεγόμενο panic button, ενώ της συνέστησαν να φύγει από το σπίτι που ζούσε μαζί του.

Έτσι η 43χρονη από εκείνη τη μέρα ζούσε με τη μητέρα της. O δράστης πήγε με όπλο στο σπίτι αυτό, χτύπησε το κουδούνι και μόλις είδε την κοπέλα από το τζάμι της πόρτας πυροβόλησε με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Η καταγγελία της 43χρονης και οι άκαρπες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Η 43χρονη παρουσιάσθηκε στο Α.Τ. Σαλαμίνας, στις 2 Δεκεμβρίου, δηλαδή 3 ημέρες πριν την εν ψυχρώ εκτέλεσή της και υπέβαλλε έγκληση σε βάρος του 71χρονου συντρόφου της, για παράβαση του νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας» και περί «εξύβρισης».

Η ίδια κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ο 71χρονος άνδρας της προκάλεσε σωματικές βλάβες μέσα στο σπίτι που διέμεναν, την απείλησε και την εξύβρισε, ενώ της πήρε τόσο το κινητό τηλέφωνο όσο και το αυτοκίνητό της.

Στην 43χρονη έγινε ιατροδικαστική εξέταση και ο δράστης αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε από τις Αρχές εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ο δράστης αναζητήθηκε στις τόσο στο σπίτι του όσο και σε μέρη του νησιού που σύχναζε, αλλά οι Αρχές δεν τον βρήκαν. Λίγες ώρες μετά εκτέλεσε την 43χρονη.