Οι αλλαγές που “κλειδώνουν” το αεροδρόμιο της Αγχιάλου δεν ηταν κεραυνός εν αιθρία

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλούνται στην Μαγνησία, από το γεγονός ότι στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Αγχιάλου ως Cargo. Για την ακρίβεια, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Ηδη υπήρξε επίσημη αντίδραση από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την κ. Θέκλα Καμμένου, που γνωρίζει οσο κανείς άλλος που  “πονά” το αεροδρόμιο, το οποίο εγκαταλείφθηκε από Κυβέρνηση, Δήμο Βόλου και Περιφέρεια.

Για το σχέδιο, το οποίο υποστήριξε και ο ίδιος με θέρμη,  είχε ενημερώσει από τον Οκτώβριο του 2022 ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος σε ημερίδα που είχε οργανώσει στον Αλμυρό με καλεσμένο τον κ. Ζηλιασκόπουλο, ο οποίος επιβάλλει στην ουσία, την λύση του CARGO.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, επισημάνθηκαν τα προβλήματα από την δημιουργία, στα τέλη του 2010, του υπερσύγχρονου αεροδρομίου, που διεθνώς αναγνωρίζεται και από την ΙΑΤΑ ως αερολιμένας Βόλου, με τα διακριτικά (VOL), διότι δεν έτυχε του ανάλογου ενδιαφέροντος, ίσως και γιατί δεν “αγαπήθηκε” όσο θα έπρεπε από τους Θεσσαλούς.

O υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, είχε δηλώσει πως «η στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που δεν βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Fraport, και ήδη υπάρχουν ή ολοκληρώνονται μελέτες για την αξιοποίησή τους. Για το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος στοχεύουμε, εκτός της επιβατικής και στην εμπορευματική δραστηριότητά του υπό την μορφή Cargo. Θα επιδιώξουμε να εξελιχθεί σε διαμετακομιστικό κέντρο cargo, που θα είναι και το μοναδικό στη χώρα, αλλά και θα διασυνδέεται με μεγάλους διεθνείς εμπορευματικούς κόμβους. Όπως μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγα χρόνια και το αεροδρόμιο της Λιέγης, που ήταν ένα μικρό και ξεχασμένο αεροδρόμιο», είχε δηλώσει.

Κανείς σήμερα λοιπόν δεν έχει δικαίωμα να δηλώνει πως δεν γνώριζε. Η απόφαση ηταν ειλειμμένη.

Αν βέβαια η Κυβέρνηση , οι υφυπουργοί και οι βουλευτές της  θέλουν ανάπτυξη του αεροδρομίου θα μπορούσαν να εξετάσουν , για παράδειγμα, την λύση να λειτουργήσει ως το Περιφερειακό Αεροδρόμιο των Αθηνών, όπως είναι το Hahn στη Φρανκφούρτη, το Charleroi στις Βρυξέλλες, το Beauvais στο Παρίσι. Αν λέμε…