Τη γωνιά της Κύπρου στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, επισκέφθηκε ο Πρέσβης Στ. Αυγουστίδης 

Το Παγκύπριο 1ο Γυμνάσιο Βόλου υποδέχθηκε χθες Πέμπτη τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρο Αυγουστίδη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρέσβη στο Παγκύπριο 1ο Λύκειο Βόλου και στο πλαίσιο δράσεων μνήμης για τα 50 χρόνια από την εισβολή και κατοχή του 40% περίπου της Μεγαλοννήσου. Ο Πρέσβης συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας κ. Αδ. Μουζουρή και το μέλος αυτής κ. Παντελή Παπαδόπουλο.

Ο κ. Αυγουστίδης συνεργάστηκε με τον διευθυντή του σχολείου Γιάννη Καραφέρη και στη συνέχεια συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές της σχολικής μονάδας, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν επισκέφθηκε τη γωνιά της Κύπρου που υπάρχει στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, με την ελιά και την αναμνηστική πλάκα που υπάρχει στο προαύλιο του σχολείου από την αδελφοποίηση του Παγκύπριου 1ου Γυμνασίου Βόλου με το Παγκύπριο 1ο Γυμνάσιο Λευκωσίας, παρουσία της τότε Διευθύντριάς του κ. Σοφίας Ιωάννου.

Τα δυο σχολεία έχουν αδελφοποιηθεί από το Μάρτιο του 2019 με την κάθοδο στην Κύπρο του Διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Καραφέρη και των εκπαιδευτικών κ. Λεωνίδα Χριστοδουλίδη και κ. Σοφίας Ξυραφάκη με αποστολή μαθητών. Επισκέφτηκαν τότε ιστορικούς χώρους της Κύπρου και ενημερώθηκαν για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού καθώς περιηγήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ελεύθερης Κύπρου. Στο πλαίσιο της τελετής αδελφοποίησης των δυο σχολείων είχε παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” από μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου.

Τον Οκτώβριο του 2019 επισκέφτηκε το σχολείο του Βόλου αποστολή του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας με τη Διευθύντρια του κ. Σοφία Ιωάννου, την υποδιευθύντρια κ. Αναστασία Παπαμιλτιάδου και την εκπαιδευτικό κ. Χρυστάλα Σταματάρη, μαθητές και μαθήτριες. Η αποστολή του αδελφού ιστορικού σχολείου της Κύπρου, απ’ όπου προέρχονται όλοι οι Υπουργοί Παιδείας της Κύπρου μέχρι τώρα, περιηγήθηκε σε ιστορικούς και τουριστικούς χώρους της Μαγνησίας και έτυχε θερμής φιλοξενίας από την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Η επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου  με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Γιάννη Καραφέρη επαναλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στην Κύπρο σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, αγάπης και αλληλεγγύης. “Οι δεσμοί του 1ου Γυμνασίου Βόλου με το αδελφό σχολείο και την Κύπρο βαθαίνουν διαρκώς και ευελπιστούμε και σε νέες ανταλλαγές επισκέψεων και σε διαρκή, εποικοδομητική συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα”, τόνισε ο κ. Καραφέρης.