Ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας ενημερώνει σχολεία του Βόλου για την αξία προσφοράς αίματος

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Συλλόγου Θαλασσαιμίας στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών της Α’ και Γ’ τάξης και της Ομάδας Προσανατολισμού Υγείας, για την ασθένεια της Θαλασσαιμίας (Μεσογειακή Αναιμία), την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος αλλά και τη σημασία της για την αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας, καθώς η μετάγγιση αίματος αποτελεί τη μοναδική θεραπεία των θαλασσαιμικών πασχόντων.
Επίσης, σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη ενημέρωση στους μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας-Πειραματικό.


Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Πειραματικών σχολείων για την πρόσκληση και τη συνέχιση της συνεργασίας με το Σύλλογο μας. Τέλος, ευχαριστούν τους/τις μαθητές/τριες για την προσοχή και τη συμμετοχή στη διαδραστική συζήτηση που ακολούθησε της ενημέρωσης.
Σε συνέχεια των ενημερώσεων τα Πειραματικά Σχολεία , σε συνεργασία με το Σύλλογο Θαλασσαιμίας και την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Γ. Ν. Βόλου, θα πραγματοποιήσουν την 7η Εθελοντική Αιμοδοσία στο σχολικό συγκρότημα (Φυτόκου-Π.Βουτσά-Παρασκευοπούλου), την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρες 09.00-13.00. Η συγκεκριμένη εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ημέρα μνήμης για τα Θύματα του Δυστυχήματος των Τεμπών και προσκαλούμε όποιον είναι υγιής και μπορεί να στηρίξει την παραπάνω προσπάθεια.