Στη δομή προσφύγων στον Βόλο η Νέα Αριστερά Μαγνησίας

Την Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Βόλου, επισκέφθηκαν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου τα μέλη της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας, Ν. Δημητριάδη, Α. Καλαμαράς, Ρ. Καραγιάννη, Κ. Μπατζούκη και Μ. Πουλάκης.

Η Διοικήτρια Ε. Γιαλίδη, καθώς και τα στελέχη της Δομής παρείχαν αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία, για το πλαίσιο διαμονής και για την κάλυψη των βιοτικών, κοινωνικών και μαθησιακών αναγκών των αιτούντων άσυλο.

Ειδικότερα, τονίστηκε πως αποστολή της Δομής είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης και σίτισης, ενημέρωσης και πληροφόρησης των φιλοξενουμένων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στη χώρα υποδοχής, η ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, η παροχή βασικών ειδών ατομικής υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας καθώς και η πρόσβαση σε προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Για τη Νέα Αριστερά “μία νέα δεσμευτική μεταναστευτική πολιτική, ένα Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και η καθιέρωση νόμιμων και τακτικών οδών μετανάστευσης, οφείλουν να είναι διαρκής διεκδίκηση της ελληνικής πολιτείας. Απέναντι στις επιδιώξεις της ακροδεξιάς για μια «Ευρώπη-φρούριο» και στην ντροπή του φράχτη στον Έβρο, η Αριστερά θα αγωνιστεί, μαζί με την κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να γίνει γέφυρα αλληλεγγύης των κατατρεγμένων της γης”