“Έκλεισε” με την Εστουδιαντίνα το Μουσικότροπο – Ρετσιάνης: «Η μουσική “ξεπλένει” τη σκόνη της καθημερινότητας και η Λάρισα την αγκαλιάζει»

Με μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα σε σημαντικούς λαϊκούς, Θεσσαλούς συνθέτες από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας έριξε αυλαία, απόψε το βράδυ του Σαββάτου, το φεστιβάλ Μουσικότροπο στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου έδωσε το παρόν πλήθος Λαρισαίων.

«Τέσσερις εβδομάδες με σημαντικές συναυλίες, που έγιναν όλες sold-out και σήμερα με χαρά έχουμε μαζί μας την Εστουδιαντίνα», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ. Θωμάς Ρετσιάνης και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Ωδείου που συνέβαλαν στην επιτυχημένη πορεία του Φεστιβάλ.

«Από τη μεριά μας θα είμαστε δίπλα και σε αυτό το Φεστιβάλ και σε όσα έπονται», τόνισε στη συνέχεια και έκανε ειδική μνεία στη θερμή αποδοχή που επεφύλασσε η Λάρισα για το Μουσικότροπο, η οποία ως πόλη «αγκαλιάζει το Ωδείο και αγαπάει τη μουσική. Γιατί η μουσική, όπως είχε πει και ο συγγραφέας Άουερμπαχ “είναι κάτι που ξεπλένει την ψυχή μας από τη σκόνη της καθημερινότητας”. Όχι μόνο “ξεπλένει” τη σκόνη της καθημερινότητας, αλλά η ίδια η μουσική, το έργο που παράγεται στο Ωδείο, άνθρωποι όπως εσείς και όλη η πόλη, συμβάλουν στο να έχουμε μια καθημερινότητα χωρίς σκόνη, μια καθημερινότητα πιο “καθαρή”».

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατο του σημαντικότερου δημιουργού στο λαϊκό τραγούδι, του Βασίλη Τσιτσάνη. Με αναφορά σε αυτόν τον κορυφαίο δημιουργό, τον πιο διαχρονικό τραγουδοποιό όλων των εποχών, που έλκει την καταγωγή του από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα από τα Τρίκαλα, η Εστουδιαντίνα παρουσίασε ένα πρόγραμμα στο λαϊκό τραγούδι, που, όπως αποκαλύπτεται, είναι υπόθεση των Θεσσαλών δημιουργών.

Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Θόδωρος Δερβενιώτης , Μπάμπης Μπακάλης κ.α .
Μαζί με την Εστουδιαντίνα και τον Ανδρέα Κατσιγιάννη που έχει την επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση της ορχήστρας, ο σημαντικότερος ερμηνευτής του λαϊκού τραγουδιού της νεότερης γενιάς, ο Γιάννης Διονυσίου ερμήνευσε πολλά τραγούδια.

Γιατί χωρίς τους Θεσσαλούς δημιουργούς , το λαϊκό τραγούδι δεν θα υπήρχε.

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας:

Ανδρέας Κατσιγιάννης (καλλιτεχνική διεύθυνση / σαντούρι)
Σωτήρης Μαργώνης (βιολί)
Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν),
Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο),
Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι λάφτα / λαούτο),
Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρα)
Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο)
Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο)
Κώστας Μερετάκης (κρουστά)

Δείτε φωτογραφίες:

                            

Φωτό: Κώστας Τσιάρας

 onlarissa.gr