Δεν περνά με το … ζόρι από το Περιφερειακό Συμβούλιο το “πάρκο” της ΑΓΕΤ

Η έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας στις εγκαταστάσεις της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο (ΕΠΜΜΜ ΑΓΕΤ Βόλου), είναι για μια ακόμα φορά θέμα ημερήσιας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας. Το λεγόμενο πάρκο δεν μεταβάλλει σε καμία περίπτωση τους όρους λειτουργίας του εργοστασίου. Δηλαδή η ΑΓΕΤ δεν ζητάει ούτε αλλαγή των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων , ούτε θέλει να αναπτύξει νέες δραστηριότητες. Εφόσον δεν υπάρχει καμία μεταβολή η εταιρεία υποστηρίζει  πως δεν υπάρχει και αντικείμενο διαφωνίας της Περιφέρειας γιατί ήδη οι όροι λειτουργίας είναι εγκεκριμένοι . Το θέμα λοιπόν παρουσιάζεται ως … τυπικό και η ΑΓΕΤ πιστεύει και δεν έχει ουσιαστικά άδικο πως τα “χέρια” της περιφέρειας είναι δεμένα.

Για ποιον λόγο όμως “βάφτισε” την έκταση του εργοστασίου “πάρκο”; Η ΑΓΕΤ δεν θέλει να υπάρξει εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Βόλου, που προβλέπει την μεταφορά της. Θέλει να “περιχαρακώσει” εφ΄όρου ζωής το λιμάνι των εγκαταστάσεών της, θέλει το βουνό της, θέλει τα σκουπίδια της, θέλει την ησυχία της, θέλει ανενόχλητη να αναπτύσσει τις δράσεις της, στο … χαρακτηρισμένο πάρκο της και να επιβάλλει τετελεσμένα στην πόλη. Το ενδεχόμενο να αλλάξει στο μέλλον η δημοτική αρχή και μια νέα να την αποβάλλει, ώστε να εφαρμόσει το Γενικό Πολεοδομικό που είναι Νόμος του κράτους, την βάζει σε θέση “μάχης”.

Η εταιρεία και κυβερνητικοί παράγοντες πιέζουν για την έγκριση του  δήθεν τυπικού αυτού θέματος αλλά η νέα περιφερειακή αρχή πρέπει να εξετάσει και να καταθέσει ολοκληρωμένη εισήγηση, για το εάν η ιδιοκτησία που θέλει να “ασφαλίσει” η ΑΓΕΤ , έρχεται σε σύγκρουση με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Βόλου και το θέμα δεν θα περάσει ούτε στο … πόδι ούτε στα “σβηστά”. Το θέμα θα αποσυρθεί και δεν θα συζητηθεί ούτε στη νέα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.