Αρχική Απόψεις Αυτός που είδαμε στις οθόνες μας δεν ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, αλλά...

Αυτός που είδαμε στις οθόνες μας δεν ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, αλλά μια δημοσιογραφική χυδαιότητα

Ο Γιώργος Μαρίνος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης με την δική του διαδρομή, κάποια στιγμή επέλεξε να αποσυρθεί. Κούνια που τον κούναγε, με τα τζιμάνια της ελληνικής βοθρογραφίας.

Γεωργία Δρακάκη

Το “κακό” ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, με ένα εμετικό άρθρο στο Youweekly.gr με τον εξής τίτλο και υπότιτλο: “Αποκλειστικό – Γιώργος Μαρίνος: Βρήκαμε το κρησφύγετο του! Δείτε πώς είναι σήμερα/Η σοκαριστική εικόνα του 84χρονου σόουμαν…”. Η υπογράφουσα Τζώρτζια Συρίχα είναι εμφανές ότι τρίβει τα χέρια της από χαρά που έβγαλε αυτό το λαβράκι. Στο άρθρο διαβάζουμε:

«Πού είναι ο Γιώργος Μαρίνος, πού βρίσκεται και τι κάνει; Αυτά είναι τα φλέγοντα ερωτήματα, μετά την εξαφάνισή του, που μέχρι στιγμής παρέμεναν αναπάντητα και απασχόλησαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τους φίλους του, επώνυμους και μη, όπως και τον κόσμο που τον αγάπησε πραγματικά… Σενάρια έχουν ακουστεί πολλά, το youweekly.gr, όμως, ανακάλυψε και αποκαλύπτει για πρώτη φορά, αποκλειστικά το «κρησφύγετο» του 84χρονου ηθοποιού, τραγουδιστή και σόουμαν…»

Η φωτογραφία του Γιώργου Μαρίνου αντιστοιχεί περισσότερο σε αυτή ενός κάπως μπερδεμένου, με θολή σκέψη ηλικιωμένου που κοιτά τον φακό σαν τρομαγμένο ζωάκι. Το site μάς προειδοποιεί να μην αναπαραγάγουμε την εικόνα. Είναι αποκλειστική χρήση του youweekly. Μπράβο σας, συγχαρητήρια. Έγινε σούσουρο. Άρχισαν να συζητούν οι άνθρωποι, οι παλιοί φίλοι, οι σκληροπυρηνικοί φαν πού βρίσκεται ο Μαρίνος. Πού είναι αυτό το γηροκομείο. Πολλοί θέλησαν να μάθουν. Κάποιοι φίλοι μού έστειλαν -σου λέει, δημοσιογράφος είναι, κάτι μπορεί να ξέρει ή να ανακαλύψει. Μου έκανε εντύπωση που δεν άκουσα από κανέναν το εύλογο «όπου κι αν είναι ο Μαρίνος, ας είναι καλά, αφού δεν θέλει να είναι μαζί μας, γιατί εμείς να πάμε κοντά του; Ας τον σεβαστούμε»

Προφανώς, όμως, η βρώμα κυκλοφόρησε. Τα κατάλληλα τζιμάνια βρήκαν το γηροκομείο -όχι που δεν θα το έβρισκαν! Επαγγελματίες είναι! Βάζω με το νου μου την χαρά του Πάνου Κατσαρίδη (πρώτο θέμα έγινε το όνομά σου “συνάδελφε”, εικάζω χαίρεσαι) όταν του είπαν να πάει στο Γηροκομείο να καλύψει το θέμα ή στην περίπτωση που αυτός βρήκε την άκρη και το ανακάλυψε μόνος του, για την εκπομπή “Ακόμα δεν είδες τίποτα!”, το Σάββατο το μεσημέρι, 30/3/2024. Ο δημοσιογράφος, λέει, συνάντησε τον showman στην αυλή της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων όπου μένει και συνομίλησαν για δύο ώρες«Τον άγγιξα, του μίλησα, γελάσαμε», είπε ο Πάνος Κατσαρίδης φανερά συγκινημένος για αυτή τη συνάντηση.

Α, τον άγγιξες κιόλας, Πάνο μου. Μπράβο, ρε συ. Το ρεπορτάζ δεν λήγει εδώ. «Ο Γιώργος Μαρίνος κάνει τις βόλτες του, πάμε τρώμε κανένα σουβλάκι… Ακούει μουσική συνέχεια και τραγουδάει», δηλώνει στον Πάνο Κατσαρίδη ο Βασίλης Θωμάκος,  στενός φίλος του καλλιτέχνη εδώ και 40 χρόνια. Ο υπεύθυνος, δε,  της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων αποκάλυψε στο MEGA την καθημερινότητα του καλλιτέχνη. «Προσπαθεί και συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες που κάνουμε. Ιδίως με τα τραγούδια έχει μία ιδιαίτερη αγάπη κι όταν βάζουμε δυνατά μουσική και τραγουδάμε πάντα, θα τραγουδήσει. Μάλιστα, μας κάνει και επιπλήξεις σε όσους δεν είμαστε καλλίφωνοι», προσέθεσε ο κύριος Θωμάκος.

Άραγε, πληρώθηκε; Δεν μπορώ παρά να το υποθέσω.

Η “εμφάνιση” του Γιώργου Μαρίνου δεν ήταν παρά δυο τρεις φωτογραφίες πλάι στον Πάνο Κατσαρίδη. Το ρεπορτάζ εμπλουτίστηκε από τις δηλώσεις του φίλου του και του εργαζόμενου στην μονάδα, αλλά και από ένα βιντεάκι δευτερολέπτων από την πρόσφατη Τσικνοπέμπτη. Εκεί, ο Μαρίνος χορεύει υποβασταζόμενος από μια υπάλληλο της μονάδας υπό τους ήχους του τραγουδιού “Ας ερχόσουν για λίγο”. Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Μαρίνος πάσχει από άνοια -εξ ου και τι συνέντευξη να δώσει; Ο Πάνος Κατσαρίδης δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ καλά και περνάει καλά» και πως «δεν θέλει να συζητάει για το παρελθόν, προτιμά να ζει το τώρα».

Αποκαθήλωση, τυμβωρυχία και όσα άλλα γράφει (και επί των οποίων υπερθεματίζω) ο Δημήτρης Πολιτάκης στην Lifo. Ντροπή. Η έκθεση αυτή του Γιώργου Μαρίνου παρά την θέλησή του είναι αήθης και δεν τιμά καθόλου εκείνους που συντέλεσαν στο να συμβεί. O Κώστας Τσουρός που προλόγισε το ρεπορτάζ από το στούντιο της εκπομπής έχει, άλλοτε, κινηθεί και φερθεί ως υπερασπιστής ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πώς ταιριάζει το ένα και το άλλο; Πώς δίνουν τον Μαρίνο, στον σπουδαίο Μαρίνο, μη σεβόμενοι την επιθυμία του για αποτράβηγμα, βορά στα αδηφάγα μάτια και μυαλά των ανθρώπων; Ο Γιώργος Μαρίνος μπορεί να ήθελε να μείνει στη μνήμη του κοινού όπως ήταν πριν αποσυρθεί, όχι τώρα να λένε (οσοι το λένε…) «δες πώς κατήντησε!»

Δεν κατήντησε κάπως ο Γιώργος Μαρίνος, άλλωστε και οι οι σταρ έχουν δικαίωμα στο ξεθώριασμα και στην φθορά. Η κατάντια είναι αλλού. Κι η πίκρα σήμερα, η πίκρα ΚΑΙ σήμερα, μεγάλη.

OLAFAQ