Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στον Βόλο –  Περίπου 30 οι άμισθοι κληρικοί στη Μητρόπολη Δημητριάδος 

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους πιστών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την σε πρεσβύτερο χειροτονία του π. Αποστόλου Μούστου, εθελοντή κληρικού της Μητρόπολης Δημητριάδος. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο παιδικό όνειρο του π. Αποστόλου να υπηρετήσει την Εκκλησία, που γίνεται, πλέον, πραγματικότητα, καθώς εντάσσεται στον κύκλο των άμισθων κληρικών.

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την προσφορά των περίπου τριάντα άμισθων και εθελοντών κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος, “χάρις στους οποίους οι ενορίες και τα θυσιαστήρια παραμένουν ζωντανά και τελείται η Θεία Λειτουργία, για να ζήσει ο κόσμος”, όπως είπε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε μία έρευνα, που δημοσιεύεται σήμερα σε αθηναϊκή εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι η πλέον θρησκευόμενη χώρα στην Ευρώπη. «Μπορεί κάποιοι να στενοχωρούνται γι’ αυτό. Σημασία έχει, όμως, ότι ο λαός μας κρατά ζωντανή την Ορθόδοξη πίστη και Παράδοσή Του και δίδει μαρτυρία Χριστού σε όλο τον κόσμο, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη του. Η Εκκλησία μας θα παραμείνει μάνα και ενοποιός δύναμή μας σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς. Δεν θα μας σώσει η τεχνολογία και η τεχνική νοημοσύνη. Θα σωθούμε με την καρδιά μας, γιατί μόνον ο άνθρωπος μπορεί να προσεύχεται και ν’ αγαπά».