Παναθηναϊκός – Άρης 0-1: «Ιδανικοί αυτόχειρες» οι Πράσινοι έχασαν στη Λεωφόρο

Ο Άρης σόκαρε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, επικράτησε 1-0 και του στερεί τις πιθανότητες για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι υπήρξαν «ιδανικοί αυτόχειρες» καθώς την ώρα που η ΑΕΚ έχανε στο ντέρμπι της Τούμπας απ’ τον ΠΑΟΚ, αντί να νικήσουν και να μειώσουν τη διαφορά στον έναν βαθμό απ’ την Ένωση, ηττήθηκαν και παρέμειναν στο -4 απ’ τους Κιτρινόμαυρους.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Για έκτη φορά σε οκτώ αγωνιστικές στα πλέι οφ είδε τον αντίπαλο να προηγείται νωρίς στο σκορ, και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Ζαμόρα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2′ αλλά το Τριφύλλι δεν μπόρεσε ούτε καν να σώσει τον βαθμό στα 95 λεπτά που ακολούθησαν. Το σχέδιο του Τούρκου προπονητή δεν βγήκε ποτέ και ο Παναθηναϊκός υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του μετά τη συντριβή απ’ την ΑΕΚ, που πιθανότατα θα τον κρατήσει μακριά απ’ τον τίτλο για 14η σερί χρονιά.

Στα δύο ματς της χρονιάς ο Παναθηναϊκός υπήρξε κατώτερος των περιστάσεων. Εξ ου και οι έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στη Λεωφόρο με το σφύριγμα της λήξης. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που αποδοκιμάστηκε έντονα και ο Τερίμ, ο οποίος τα άκουσε απ’ τους οπαδούς του Τριφυλλιού κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην Cosmote.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
ΑΕΚ 75 (34 αγ.)
ΠΑΟΚ 71 (33 αγ.)
Παναθηναϊκός 71 (34 αγ.)
Ολυμπιακός 70 (33 αγ.)
Άρης 52 (34 αγ.)
Λαμία 35 (34 αγ.)

Ο Άρης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας μόλις στο 2′. Ο Μανού Γκαρθία σέντραε από δεξιά και ο Ζαμόρα εκτέλεσε με το κεφάλι για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει ασκώντας πίεση στους Κίτρινους. Απείλησε στο 8′ και το 19′ με κεφαλιές του Ούγκο και στο 12′ με τον Τσέριν, όμως ο Άρης έφτασε μια ανάσα απ’ το δεύτερο γκολ στο 21′. Ο Ντραγκόφσκι έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του, ο Ζαμόρα σούταρε σε άδειο τέρμα από μακρινή απόσταση αλλά ο Ούγκο απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Δεύτερο γκολ δεν επιτεύχθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Άρη να έχει τεράστια ευκαιρία για το 0-2, όμως το σουτ του Ζαμόρα τράνταξε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Γκαρθία σούταρε λίγο άουτ. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει στο 54′ με τον Σπόραρ αλλά και με τον Μπακασέτα στο 69′. Άλλη μια καλή στιγμή καταγράφηκε στο 86′ σε σουτ του Ιωαννίδη, όμως το γκολ δεν ήρθε για το Τριφύλλι που για αρκετή ώρα έπαιζε άναρχο ποδόσφαιρο, δίχως κέντρο και με τρεις σέντερ φορ στον αγωνιστικό χώρο (Ιωαννίδης, Σπόραρ, Γερεμέγεφ).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούριτσιτς), Βιλένα (63’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ), Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Ζιλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66’ Μορόν).
Πηγή: ethnos.gr