Ακόμα αναμένουν αποζημιώσεις 902 πληγέντες από τις πλημμύρες- Φταίει το Υπουργείο, δήλωσε ο Τόρης

Για το γεγονός ότι εκατοντάδες άνθρωποι που επλήγησαν από τις πλημμυρες του Σεπτέμβρη, δεν έχουν λάβει ευρώ, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γ. Τόρης δήλωσε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου πως για όλα φταίει το Υπουργείο, φωτογραφίζοντας τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Για να καταδείξει το χάος στην οργάνωση του Υπουργείου, είπε πως στις 23 Απριλίου , απεστάλησαν έγγραφα από τον Δήμο και σήμερα τον ενημέρωσαν  πως δεν τα παρέλαβαν. «Δεν τα κάνει όλα σωστά το Υπουργείο», δήλωσε και είπε πως ο δήμος έχει λάβει 1061 αιτήσεις και έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε 159 άτομα.

“Τα λεφτά τα δίνει το υπουργείο και εμείς μεσολαβούμε και τα δίνουμε στον κοσμ. Εάν δεν μας δώσουν λεφτά, δεν δίνουμε. Πηραμε 400.000 ευρώ που αποδώσαμε στους δικαιούχους και περιμενουμε λεφτά για 902 άτομα για να αποδώσουμε» είπε. Η δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιολέττα Καντόλα , που κατέθεσε την σχετική ερώτηση, αναρωτήθηκε με ποιο σκεπτικό δίνεται προτεραιότητα και σε ποια πρόσωπα στις αποζημιώσεις.
Όπως έγινε γνωστό, στην απάντηση που της δόθηκε, πληρώνονται μόνο όσοι επλήγησαν από τον Elias και όχι από τον Daniel. Οσοι επλήγησαν από τον Daniel, αλλά και τον Elias που ακολούθησε, πρέπει να λάβουν για την δεύτερη πλημμύρα το 50% αποζημίωσης και εκεί οι υπηρεσίες έχουν χάσει τον έλεγχο. Οι πολίτες στον Βόλο, δηλαδή οι 159 , που έλαβαν τα 400.000 ευρώ , έχουν πληγεί μόνο από τον Elias και με βάση το ποιοί επλήγησαν από την δεύτερη πλημμύρα δίνονται οι αποζημιώσεις.