Ακύρωσε ο Χάρης Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού;

Σφοδρή επίθεση στον Χάρη Δούκα εξαπολύει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα η εφημερίδα Η Εστία, αφού καταγγέλλει τον Δήμαρχο Αθηναίων, που ειρωνικά αποκαλεί ως μελλοντικό ηγέτη της κεντροαριστεράς, ότι ακύρωσε εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή μάλιστα την κ. Καρυστιανού, υπό την πίεση της κυβέρνησης η οποία απείλησε ότι θα του κόψει τα κονδύλια.

Τους ισχυρισμούς ο Χάρης Δούκας τους χαρακτηρίζει ανυπόστατους, καθώς όπως αναφέρει ανακοίνωση, “η εκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε. Ο λόγος είναι ότι συνέπιπτε με την Πρωτομαγιά και την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΣΕ και των δημοσιογράφων, γεγονός που δεν θα επέτρεπε τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν, ούτε την κατάλληλη προβολή της στα Μέσα Ενημέρωσης”.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με όλους τους συμμετέχοντες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

Το δημοσίευμα της Εστίας πάντως κάνει λόγο για εκδήλωση που θα γινόταν με αφορμή την Πρωτομαγιά, μαζί με άλλες παράλληλες εκδηλώσεις για τις γυναικοκτονίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και σημειώνει ότι η εκδήλωση για τα Τέμπη κόπηκε γιατί υπήρχε πρόβλημα με το πρόσωπο της κυρίας Καρυστιανού.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων για την εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη, υπογραμμίζεται ότι:

“Θέλουμε πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τον Δήμο Αθηναίων για να κάνει πολιτική σπέκουλα σε βάρος των θυμάτων των Τεμπών και των συγγενών τους”.

thetoc.gr