Αποεπενδύει από την ΕΨΑ η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων “Βίκος”

Δέκα χρόνια μετά την επένδυση στη θεσσαλική βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως (Βίκος) αποχωρεί, επικεντρώνοντας τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό στο 5ετές επενδυτικό της πλάνο ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως κατείχε το 25% της ΕΨΑ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, υπογράφηκε και επίσημα μεταξύ της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και του επενδυτικού Fund SMERC η αποεπένδυση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων από την ΕΨΑ.

Ο πρόεδρος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Πέτρος Σεπετάς σχολιάζοντας : «Μετά την ανακοίνωση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκ ευρώ σε βάθος πενταετίας αποφασίσαμε, μετά από δέκα χρόνια συμμετοχής μας, να αποεπενδύσουμε από την ΕΨΑ κρίνοντας ότι δεν έχει νόημα η παραμονή μας ως επενδυτές στο σχήμα αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δρόμοι μας δεν θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανάπτυξη ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην αγορά. Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη Eλληνική εταιρεία αναψυκτικών στη χώρα. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά πιστοί στις αξίες και τη στρατηγική μας».

Όσον αφορά το 5ετές επενδυτικό πλάνο της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως, μεγάλο μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων θα προέλθουν από τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε η εταιρεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την στήριξη της Eurobank.

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα καλύψουν το 50% της συνολικής επένδυσης, που ανέρχεται σε 62,82 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα 31,4 εκατ. ευρώ, το 30% (18 εκατ. ευρώ) θα καλυφθεί μέσω δανείου της Eurobank και το 20% από ίδια κεφάλαια.

Προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής τόσο για προϊόντα όσο και για προπλάσματα και πώματα, αναβάθμιση υφιστάμενων γραμμών και του παρασκευαστηρίου με προσθήκη νέων λειτουργιών και αυτοματισμών, υποστηρίζοντας το ΙΙΟT, επέκταση κτιριακών υποδομών (ήδη στο Καλπάκι ήδη έχουν ξεκινήσει τα κατασκευαστικά έργα και μέσα στο έτος θα έχουν προστεθεί 20.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων), έργα εξοικονόμησης ενέργειας που περιλαμβάνουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλες τις οροφές των τριών εργοστασίων, έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και υποστήριξης logistics περιλαμβάνονται στα 79 υποέργα, τα οποία θα υλοποιηθούν στα 3 εργοστάσια της εταιρείας σε Περίβλεπτο, Καλπάκι σε ΒΙ.ΠΕ (PETCOM).