Εντάσεις και διαφωνίες στην λογοδοσία της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου για τα λατομεία

????????????????????????????????????

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, οπου μεταξύ άλλων η Δημοτική Αρχή κλήθηκε να απαντήσει στα ζητήματα που της έθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας», ζητώντας απαντήσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την περιοχή του Νοτίου Πηλίου.
Βέβαια, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, για ακόμη μία φορά, η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου δεν έδωσαν συγκεκριμένες και πειστικές απαντήσεις στο σύνολο των ερωτημάτων που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να σημειωθούν εντάσεις.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης:
«Για ακόμη μία φορά, σε ένα σημαντικό για ζητήματα που σχετίζονται με τον Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών η δημοτική αρχή δεν απέφυγε την γνωστή τακτική των αοριστολογιών και των γενικεύσεων προσπαθώντας να απαντήσει στα θέματα που της θέσαμε, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία η παράταξή μας έδειξε την σαφή της διάθεση στην κατεύθυνση της επίλυσης σημαντικών προβλημάτων για τον Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών.
Πάγια θέση της «Νέα Αρχής για τον Τόπο μας» είναι ότι θα πρέπει όλα τα ζητήματα να επιλύονται με γνώμονα των συμφέρον του Δήμου και των δημοτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτή τη θέση εκφράσαμε και σε ότι αφορά την ερώτηση που απευθύναμε στον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφορικά με τα λατομεία της Συκής, εκεί όπου ο κ. Μιτζικός μας απάντησε ότι το 2019, όταν ανέλαβε εξέδωσε άδειες λειτουργίας για τις περιοχές του Νεοχωρίου και του Καλαμακίου, σε φακέλους που είχαν εντούτοις προετοιμαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Μιτζικός, οι λατόμοι δεν διέθεταν τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες, πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί προκειμένου τα λατομεία να συνεχίσουν, νόμιμα, τη λειτουργία τους.
Η θέση μας διαχρονικά είναι στο πλευρό των λατόμων του Νοτίου Πηλίου, τους οποίους στηρίζουμε σε μία από τις πλέον παραδοσιακές παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής, χωρίς ωστόσο να σημαίνει αυτό ότι δεν θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και ότι η όποια δραστηριότητα θα βαίνει εις βάρος του πολύτιμου, για την περιοχή μας, φυσικού περιβάλλοντος.
Αντίστοιχη είναι η θέση μας και σε ότι αφορά το αίτημα των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου αναφορικά με την υλοτόμηση στην περιοχή, το οποίο στηρίξαμε, δεδομένου του γεγονότος ότι σημαντικό μερίδιο της παραγωγής καλύπτει ανάγκες των δημοτών, ενώ δεν θα πρέπει να πρέπει να παραγνωρίσουμε και το γεγονός ότι η υλοτόμηση συμβάλει και στην ανανέωση του φυσικού πλούτου, θεωρώντας όμως αυτονόητο ότι όλοι μας θα συμβάλουμε στην εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων, στηρίζοντας την ελεγχόμενη υλοτόμηση.
Σε ότι αφορά το ζήτημα των εξελίξεων της επένδυσης στον Αλατά χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Μιτζικού ότι η δημοτική αρχή δεν έκανε -για ακόμη ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τον Δήμο- όλα όσα έπρεπε, ενώ εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του κ. Μανέτα ότι μετά από πέντε χρόνια έστειλε ένα έγγραφο, κάπου, στο οποίο του απάντησαν ότι το θέμα έχει κλείσει και η εκμίσθωση θα σταματήσει.
Βέβαια, ούτε έγγραφο είδαμε, ούτε σε ποιόν στάλθηκε μάθαμε, πράγμα το οποίο θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο προκειμένου και εμείς, όπως και οι δημότες του Νοτίου Πηλίου, να γνωρίζουμε.
Τέλος, σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις και τις απαραίτητες εργασίες για αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή ήταν εκτός θέματος, ενώ σε ότι αφορά την παραχώρηση των θεάτρου «Αλώνι», η παράταξή μας τάχθηκε υπέρ μίας πολύ σημαντικής προσπάθειας που συμβάλει στην τόνωση του πολιτισμού στην περιοχή μας».