Καμία απάντηση από την δημοτική αρχή του Βόλου για τους «εκλεκτούς» που «φέσωσαν» τους δημότες

Καμία απάντηση επί της ουσίας δεν έδωσε η δημοτική αρχή του Βόλου για το γεγονός ότι πρόσωπα που συνδέονται μαζί της και μίσθωναν δημοτικά ακίνητα, «φέσωσαν» τους δημότες με δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το ποσό των 150.000 ευρώ οφείλει η μισθώτρια εταιρεία του αρχοντικού Σισιλιάνου στη Μακρινίτσα, με εκπρόσωπο την σύζυγο του συμβούλου του Α. Μπέου, Α. Παπαδόπουλου. Για την μισθώτρια εταιρεία δεν λήφθηκαν σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Νίκο Παπαπέτρο μετρα διοικητικής αποβολής, αντίθεα παρατείνονταν οι μισθώσεις και αυξάνονταν τα χρέη. Το ίδιο σκηνικό παρουσίασε και για τον πρώην μισθωτή του δημοτικού καταστήματος στην πλατεία Ελευθερίας . Ο κ. Παπαπέτρος δήλωσε πως ο μισθωτής είχε εκλεκτικές συγγένειες με την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο. Η δημοτική αρχή όφειλε στη σημερινή συνεδρίαση της λογοδοσίας θα καταθέσει όλα τα έγγραφα αλλά ο αντιδήμαρχος Γ. Τόρης δήλωσε ανέτοιμος μαζί με την διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών… και θα το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

«Η δημοτική περιουσία, είναι περιουσία των δημοτών και στην διαχείρισή της ο κάθε δήμαρχος , ο κάθε αντιδήμαρχος και ο κάθε υπάλληλος οφείλει να δείχνει την επιμέλεια που δείχνει και στις προσωπικές του υποθέσεις.
Δεν είναι η περιουσία των δημοτών, περιουσία κανενός αντιδημάρχου», δήλωσε ο κ. Παπαπέτρος και τόνισε ότι κρυμμένα παραμένουν συμφωνητικά όπως τα συμφωνητικά για το πανθεσσαλικό και για τα δασοτεμάχια της Μακρινίτσας.
«Οι επιχειρηματίες με τις μισθώσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι γνωστοί στον δήμαρχο. Ο επιχειρηματίας που μίσθωσε το γκαράζ της Φιλελλήνων και ο επιχειρηματίας της πλατείας Ελευθερίας είχαν την ατυχία να προφυλακιστούν για τζόγο και είχαν αποφυλακιστεί στη συνέχεια. Οι συμβάσεις που υπογράφονται, έχουν ένα χαρακτηριστικό. Δεν εισπράττονται τα μισθώματα, υπήρχαν παράνομες παρατάσεις συμβάσεων ενώ υπήρχαν χρεη, δεν έγιναν εισπράξεις», είπε ο κ. Παπαπέτρος. Ο Γ. Τόρης, αντιδήμαρχος οικονομικών δήλωσε πως οι αφερέγγυοι μισθωτές παρέμεναν στα μισθώματα γιατί προέκυψαν τα capital control, ο covid και οι πλημμύρες, απάντηση που δεν είχε βάση σε ότι αφορά τα μέτρα που ίσχυαν για τους κακοπληρωτές!
Ο Γ. Τόρης δήλωσε πως δεν υπήρξε ευθύνη από κανέναν πολιτικό προϊστάμενο παρότι σε μια περίπτωση με τεράστιο «φέσι» εμπλεκόμενος ηταν προσωπικός σύμβουλος του δημάρχου, αλλά έριξε ευθύνες στη νομική υπηρεσία και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που δεν κίνησαν ενέργειες διοικητικής αποβολής. .