Μάτι: Η μητέρα του Βίκτωρα ξεσπά – «Σήμερα με αποτελείωσαν»

«Σε κάθε δίκη έβλεπα τον ίδιο εφιάλτη, με την εικόνα του γιου μου που τον άφησα πεθαμένο μέσα την θάλασσα. Προσπαθούσα να στέκομαι όρθια για την δικαίωσή του, αλλά σήμερα με αποτελείωσαν». Με αυτά τα λόγια, ξεσπά στο enikos.gr η κα Αθηνά Μουτάφη, με αφορμή την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τη φονική φωτιά στο Μάτι, όπου έχασαν την ζωή τους 104 άνθρωποι.

Οργή, θυμός και πλήρης απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που κατακλύζουν την κα Μουτάφη, έπειτα από το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου και των ποινών των κατηγορουμένων. «Το ελάχιστο που απαιτούσα ήταν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, αλλά αντιθέτως, τους έδωσαν και ελαφρυντικά. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά άλλο να το σκέφτεσαι και άλλο να το ζεις μέσα στην αίθουσα. Έξι χρόνια μετά, έπειτα από τόσες δίκες, νιώθω κενή μέσα μου. Με άδειασαν. Δεν νιώθω τίποτα. Είμαι χάλια».

«Μαμά, δεν αντέχω, εγκαταλείπω». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του Βίκτωρα. Δεν άντεξε και πέθανε εκεί, μέσα στη θάλασσα, στην προσπάθειά του να σωθεί μαζί με την οικογένειά του από την πύρινη λαίλαπα. Πίστευαν πως ήταν θέμα χρόνου κάποιος από την Πυροσβεστική ή το Λιμενικό να έρθει να τους βοηθήσει. Όμως αυτό δεν συνέβη. Η κα Μουτάφη αναγκάστηκε να τον αφήσει μέσα στο νερό για να μπορέσει να βοηθήσει την αδελφή του, η οποία βρισκόταν σε πανικό. Οι δυο τους κολυμπούσαν για ώρες μέχρι που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Ραφήνα. Από τότε, ο χρόνος έχει παγώσει.

«Δεν έχουν φύγει όλες αυτές οι εικόνες. Είχα και έχω την εικόνα του παιδιού μου που τον άφησα πεθαμένο μες την θάλασσα και έπρεπε να συνεχίσω με την κόρη μου. Κάθε φορά που ερχόμουν στα δικαστήρια ήταν αυτή η εικόνα και το ίδιο συναίσθημα. Όσο κι αν ένιωθα να καταρρέω, ακόμη και τώρα που σας μιλάω, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θα κάνω τα πάντα για την δικαίωση του παιδιού μου, αλλά και για την κόρη μου, αφού μόνο αυτήν έχω πλέον. Πρέπει να ζήσω για εκείνη».

Η κα Μουτάφη, μαζί με την δικηγόρο της, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα αναζητήσει την δικαίωση που περίμενε σήμερα, εκτός Ελλάδος. «Θα έπρεπε να σαπίσουν όλοι στη φυλακή και να τους αφαιρεθούν όλα τα αξιώματα, τα οποία δεν τα αξίζουν. Απαιτώ την απόλυτη τιμωρία».

enikos.gr