Στις 13 Μαϊου οι αυτοψίες στον Παγασητικό για την ποιότητα του θαλασσινού νερού

Αυτοψίες στον παράκτιο και θαλάσσιο χώρο του Παγασητικού κόλπου θα πραγματοποιήσει στις 13 Μαϊου το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την ΕΥΔ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Επιστολή για τις δειγματοληψίες έχει αποστείλει και ο Δήμος Βόλου. Σήμερα το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Βενέτη, που εξέφρασε την αγωνία του για την ενημέρωση των πολιτών σε ότι αφορά την ποιότητα των υδάτων. Ο Α. Μπέος σημείωσε πως τις μετρήσεις πραγματοποιεί η Περιφέρεια, η οποία είναι καθησυχαστική. Ο κ. Βενέτης τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γνωρίζουν οι πολίτες την ποιότητα νερών στις αστικές παραλίες, που λαμβάνουν και γαλάζια σημαία και ο Α. Μπέος δήλωσε πως η γαλάζια σημαία δεν σχετίζεται με την ποιότητα του θαλάσσιου νερού, αλλά με το εάν υπάρχουν ντουζιέρες και καθαριότητα.
Επίσης, ο κ. Βενέτης έθεσε το θέμα της κρουαζιέρα για να απαντήσει ο Αχ. Μπέος ότι ούτε αυτό το θέμα αφορά τον Δήμο, καθώς εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΟΛΒ, με τον κ. Βενέτη να αναρωτιέται: “Δηλαδή, το θέμα του τουρισμού δεν ενδιαφέρει τον Δήμο;”