Η «μάχη» του οβελία κορυφώνεται στην αγορά του Βόλου- Μεγάλη έλλειψη στα ντόπια κρέατα

«Φουντώνει» στην αγορά η «μάχη» του οβελία, ο οποίος παραδοσιακά «πρωταγωνιστεί» στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα και κορυφώνονται οι αγορές των καταναλωτών.

Από 15 ευρώ το κιλό για το αρνί και 15,5 για το κατσίκι ξεκινούν οι τιμές πώλησης στα κρεοπωλεία του Βόλου. Η υψηλή τιμή αποτελεί αποτέλεσμα της ανεπάρκειας ελληνικής προέλευσης, ενώ η Θεσσαλία έχει χάσει ζωϊκό κεφάλαιο από τις πλημμύρες. Οι παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι αύριο.

«Τα ελληνικά αμνοερίφια είναι είδος σε ανεπάρκεια και η διαθεσιμότητα είναι 30% χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Προτείνουμε στους καταναλωτές να κάνουν έγκαιρα τις αγορές τους και τις παραγγελίες τους» εξηγεί ο κ. Κανελλόπουλος.

Για τα ντόπια αμνοερίφια υπάρχει αυξημένη ζήτηση και μειωμένη διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί οι συγκεκριμένες τιμές στην αγορά. Στους κρεοπώλες υπάρχει εκνευρισμός  για το γεγονός ότι μπήκε, έστω και «άτυπα», ένα ανώτατο όριο τιμής πώλησης του αρνιού στα σούπερ μάρκετ ενώ οι τιμές καθορίζονται από την αγορά.

Χαμηλότερες τιμές στα σουπερ μαρκετ

Οι τιμές στο αρνί, στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, βρίσκονται οριακά κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό και συγκεκριμένα φτάνουν έως και τα 9,99 ευρώ το κιλό ενώ στο κατσίκι η ανώτατη τιμή πώλησης, μεταξύ των μεγάλων αλυσίδων, είναι τα 10,99 ευρώ.