Ο Παπαπέτρος καλεί τους βουλευτές στο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταδικάσουν την βία

Αύριο συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το ζήτημα της βίας και της τρομοκρατίας κατά την άσκηση καθηκόντων δημοτικών συμβούλων, η αντιμετώπιση της τοξικότητας, του εκχυδαϊσμού και του εκφυλισμού της τοπικής δημοκρατίας. Την συνεδρίαση επέβαλε η παράταξη “Συμμαχία για τον Βόλο” και με τεχνητή έλλειψη απαρτίας από την ομάδα Μπέου αναβλήθηκε δύο φορές.

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε προς συζήτηση η παράταξη με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο ασκήσεως βίας με πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης σε βάρος δημοτικού συμβούλου της ΛΑΣ σε αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και ενόσω επίκειτο η συνεδρίασή του, η οποία και τελικώς ματαιώθηκε.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαπέτρος δηλώνει ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει ενωμένο και με ενιαία φωνή να εκδηλώσει τον αποτροπιασμό του για το συγκεκριμένο περιστατικό βίας κατά πολιτικού στελέχους δημοτικής παράταξης και να καταδικάσει το φαινόμενο αυτό, αλλά και τις αιτίες που το δημιούργησαν και που εξακολουθούν υφιστάμενες στο Δήμο Βόλου.

Η δε καταδίκη να μην είναι μόνο ρηματική, αλλά να συνοδεύεται και από το αίτημα λήψης των αναγκαίων πειθαρχικών μέτρων και του ποινικού ελέγχου του αυτουργού της εγκληματικής ενέργειας. Και φυσικά να είναι δημόσια. Ως καταλληλότερο δε χώρο δημόσιας έκφρασης της αποδοκιμασίας θεωρεί την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα συζήτησης τη βία κατά δημοτικών συμβούλων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο κ. Παπαπέτρος κάλεσε στο δημοτικό συμβούλιο τους δυο υφυπουργούς, τους βουλευτές του Νομού, τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης και την αντιπεριφερειάρχη να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου –εφόσον οι δημοκρατικοί πολίτες του Βόλου εκφράζονται θεσμικά από τα πολιτικά κόμματα και τους αυτοδιοικητικούς φορείς-ώστε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της Μαγνησίας να καταδικάσει την βια.