Στο Cinque Terre της Ιταλίας το 1ο Γυμνάσιο Βόλου – Αναζήτησαν λύσεις για την κλιματική κρίση

Στο γραφικό σκηνικό της περιοχής Cinque Terre της Λιγκούριας της Ιταλίας συναντήθηκαν οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, με τις αντίστοιχες ομάδες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: «Save the Planet», από τις 14 έως 20 Απριλίου 2024. Οι οικογένειες του ιταλικού σχολείου προσέφεραν εξαιρετική φιλοξενία στους Έλληνες μαθητές /τριες με αξέχαστες εμπειρίες. Το Γυμνάσιο του San Stefano di Magra, οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο την συνάντηση συνδυάζοντας εξαιρετικές πολιτιστικές ξεναγήσεις αλλά και άρτιες δράσεις για την υποστήριξη των στόχων του έργου.

Στο Γυμνάσιο του San Stefano di Mara

Φιλόδοξη πρωτοβουλία του συγκεκριμένου προγράμματος, μέσα από την συλλογική προσπάθεια, είναι η κατανόηση ενός από τα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας, της κλιματικής αλλαγής, η οποία δεν γνωρίζει σύνορα, επηρεάζοντας τα οικοσυστήματα και την ανθρώπινη ζωή παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας αυτή την επείγουσα ανάγκη οι συμμετέχοντες, μέσα σε καλά οργανωμένα εργαστήρια, σεμινάρια, δράσεις και δραστηριότητες προσπάθησαν να εμβαθύνουν σε λύσεις, εστιάζοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην αλλαγή συνηθειών ως ακρογωνιαίο λίθο ενός βιώσιμου μέλλοντος. Όμως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτείνεται και πέρα από μεμονωμένες ενέργειες και επιδιώκει να αναπτύξει μια διαρκή υιοθέτηση οικολογικών συνηθειών και φιλικών πολιτικών προς το περιβάλλον, από όλη την σχολική κοινότητα.
Τελικά στοχεύει να ενδυναμώσει τα μέλη, ώστε να γίνουν διαχειριστές της Γης μέσω της εκπαίδευσης, της υπεράσπισης και της δράσης.

 Στο Δημαρχείο με τη Δήμαρχο

Η επόμενη συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο και στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου τον Οκτώβριο του 2024.

Τα παιδιά με τις σημαίες όλων των κρατών
Δενδροφύτευση
Σεμινάριο για τις αναβαθμίδες της περιοχής όπου καλλιεργούνται αμπέλια
Όλα τα παιδιά μια αγκαλιά