Ξεχασμένες από την δημοτική αρχή γειτονιές και πλατείες της Νέας Ιωνίας εδώ και 10 χρόνια (εικόνες)

Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων και εξωραϊσμού των πλατειών που βρίσκονται στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, ανάδειξε με εισήγηση-παρέμβασή του στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την λογοδοσία της δημοτικής αρχής, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας για τον Βόλο» κ. Μιχάλης Μεϊκόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος, το ιστορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας κοντά στην Ευαγγελίστρια και τα προσφυγικά έχει δεχθεί ελάχιστες παρεμβάσεις από τη τωρινή δημοτική αρχή στη σχεδόν δεκάχρονη θητεία της. Εξαίρεση αποτελεί η μοναδική θετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα στη Πλατεία Γερμανικών, στην πρώην Πρόνοια.
Όλα τα έργα διαμόρφωσης μικρών πλατειών σε κάθε γειτονιά, η πλακόστρωσή τους καθώς και των μικρών δρόμων, τα μικρά στενάκια, οι δεντροφυτέψεις, τα παγκάκια, η υπογείωση καλωδίων, τα πέτρινα που σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου κ.α., είχαν γίνει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που κατά τη σημερινή δημοτική αρχή ήταν «ανίκανες και αναποτελεσματικές». Έργα που έδωσαν και διατήρησαν παραδοσιακή εικόνα και χαρακτήρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας.
Σήμερα η πλατεία στο πρώην Τουριστικό περίπτερο, όπως και οι πλατείες και χώροι γύρω από τις εργατικές πολυκατοικίες στο Κουφόβουνο είναι εγκαταλειμμένες. Χώροι που στο παρελθόν ήταν γεμάτοι ζωή και κοινωνικότητα.
Το ίδιο και οι πλατείες γύρω και κοντά στην Ευαγγελίστρια. Παραμελημένοι όλοι οι χώροι, οι μικρές γύρω πλατείες, τα πλακόστρωτα χαλασμένα, με σκουπίδια, τα στενάκια, παγκάκια κατεστραμμένα, παρατηρούμε απουσία δεντροφυτεύσεων και παρουσία άγριων χόρτων σε περιφραγμένους δημοτικούς χώρους που αποτελούν εστίες σκουπιδιών και πρόκληση πυρκαγιών. Μοναδικές παρεμβάσεις αυτές των κατοίκων που προσπαθούν για την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό τους.
Ο κ. Μεϊκόπουλος έκανε λόγο για γειτονιές ξεχασμένες από τη σημερινή δημοτική αρχή στην δεκαετή θητεία της, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό της κατάστασης των πλατειών του κέντρου της Νέας Ιωνίας, που παρέδωσε και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Γειτονιές με ίδια προβλήματα παρουσιάζουν τα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου. Ευτυχώς που υπάρχουν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται», είπε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας» και πρόσθεσε ότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και εξωραϊσμός από τη δημοτική αρχή ώστε να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των δημοτών της πόλης, που τα τελευταία χρόνια από Δήμος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας που ήταν, με μοναδική λειτουργία σε πανελλαδικό επίπεδο, τώρα λειτουργεί ως δημοτική ενότητα και μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε γειτονιά.