Δεν καταδικάζει τους ξυλοδαρμούς η δημοτική αρχή Μπέου – Έριξε “μαύρο” στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Αρνήθηκε η δημοτική αρχή του Βόλου να καταδικάσει τα περιστατικά βίας, με κορυφαίο την απρόκλητη επίθεση με κουκούλα από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπέου, Βασίλη Ζαχείλα, σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της ΛΑΣ κ. Κώστα Γαργάλα.

Σε χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία ο βουλευτής Α. Μεϊκόπουλος πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε πως θα θέσει στην Βουλή το ζήτημα για να απολογηθεί επί της ουσίας το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Α. Μπέος δεν τοποθετήθηκε και αποχώρησε κάτω από γιουχάϊσματα των συγκεντρωμένων πολιτών. “Δημοτική αρχή της βίας, των κουκουλοφόρων και των αργόσχολων που σιτίζονται από τα δημοτικά ταμεία”, αποκάλεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος την παράταξη Μπέου και τον ίδιο τον δήμαρχο, δηλώνοντας πως η ανομία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο θα λάβει τέλος.

Ειδική αγορήτρια εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, που έθεσε το ζήτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν η κ. Βιολέττα Καντόλα, η οποία περιέγραψε τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής, με τον λόγο της να έχει ιδιαίτερο βάρος καθώς έζησε «από μέσα» τι σημαίνει Μπέος, όπως έζησε και τον ρόλο των δημοτικών του συμβούλων. Μόλις η κ. Καντόλα ολοκλήρωσε την εισήγησή της και ξεκίνησε η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Νίκου Παπαπέτρου, «έπεσε μαύρο» στην ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην παρακολουθούν οι δημότες τα τεκταινόμενα, ενώ κατέβηκε από την πλατφόρμα και η εισήγηση της κ. Καντόλα.

Σύσσωμη η συμπολίτευση αρνήθηκε να καταδικάσει τα περιστατικά βίας κατά την άσκηση καθηκόντων δημοτικών συμβούλων, την αντιμετώπιση της τοξικότητας, του εκχυδαϊσμού και του εκφυλισμού της τοπικής δημοκρατίας.

Αρνήθηκε την υποβολή πειθαρχικής αναφοράς κατά του Βασίλη Ζαχείλα προς τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας με το αίτημα παύσης από τα καθήκοντά του, την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον συμβούλου Βασ. Ζαχείλα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και την καταδίκη του συγκεκριμένου περιστατικού με μνεία των ως άνω αποφάσεων.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση και την κ. Καντόλα που εισηγήθηκε το θέμα, η παραβίαση του Συντάγματος από την απουσία πειθαρχικών ποινών στον Ζαχείλα είναι κατάφωρη.

Δέκα χρόνια μισαλλοδοξία: Η πόλη διολίσθησε στη βια με υποδαύλιση του δημάρχου της

Όπως είπε η κ. Καντόλα, στην πόλη του Βόλου συνέβη ένα πρωτοφανές σε χαρακτηριστικά περιστατικό άσκησης σωματικής βίας από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και εν ενεργεία Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Βασίλη Ζαχείλα σε βάρος του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου της παράταξης της ΛΑΣ κ. Κώστα Γαργάλα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του τελευταίου και λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ στο συνήθη χώρο συνεδριάσεων της επιχείρησης. Λίγες ημέρες αργότερα και παρά την δημόσια δήλωση παραίτησης από τα καθήκοντά του, του ίδιου του Βασ. Ζαχείλα, ο δήμαρχος Βόλου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που διοικεί την πόλη και στην οποία ανήκε ο Βασίλης Ζαχείλας, αποφεύγοντας να τον διαγράψει από τη δημοτική του παράταξη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία εξέφρασε την κατανόησή του, για την πράξη του συμβούλου του και περιορίστηκε στην μονολεκτική και φραστική της μόνο καταδίκη. Αμέσως μετά ο Βασ. Ζαχείλας ανακάλεσε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και απλώς δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την ομάδα πλειοψηφίας.

Τα γεγονότα εκφεύγουν κατά πολύ του μέτρου των φραστικών αντεγκλίσεων συνεπεία διαφορετικών πολιτικών απόψεων, συνιστούν μία πρωτοφανή και κατάφορη παραβίαση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, των οποίων το κύρος βάναυσα τρώθηκε, αλλά και των δικαιωμάτων κάθε δημοτικού συμβούλου στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, πλήττουν δε σειρά προστατευμένων εννόμων αγαθών. Ουδόλως δε μεμονωμένα τυγχάνουν, καθώς αποτελούν την κορύφωση της δεκαετούς καλλιέργειας ενός κλίματος μισαλλοδοξίας και ηγεμονικής επιβολής απόψεων του ενός, μηδενικής ανοχής σε διαφορετικές θέσεις , απόψεις και τοποθετήσεις με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής που αντιλαμβάνεται την εκλογική νίκη σαν άλλοθι και το επί δεκαετία εκλογικό αποτέλεσμα ως λευκή επιταγή. Η πόλη διολίσθησε σε επικίνδυνες ατραπούς βίας, τις οποίες υποδαύλισε με ποικίλους τρόπους η σταθερή επιλογή του δημάρχου της σε προκλητική και προσβλητική προς τους συμβούλους των μειοψηφιών εκφορά δημόσιου λόγου, σε κάθε ευκαιρία και από κάθε βήμα. Αποτέλεσμα δε της ολιγωρίας συνεπεία απροθυμίας του δημάρχου και συλλήβδην της δημοτικής παράταξης, που ηγείται της πόλης, να διαγράψει τον δημοτικό της σύμβουλο, καίτοι υπήρξε από τον ίδιο δημόσια παραδοχή της πράξης του είναι και η επιλογή του τελευταίου να παραμένει μέχρι σήμερα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου προκλητικά περιφρονώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ο κ. Ζαχείλας δε μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου καθώς έχει υποπέσει σε βαρύτατη παράβαση των καθηκόντων του σύμφωνα και με τα ανωτέρω οριζόμενα. Η παρουσία του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ναρκοθετεί περαιτέρω την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του», τόνισε η κ. Καντόλα.

Η δημοτική σύμβουλος κ. Ερασμία Καλαφάτη τόνισε πως ο Βόλος έχει δημοτικούς συμβούλους στη συμπολίτευση χωρίς κανένα σθένος, που ανέχτηκαν βία και απειλές εις βάρος πολιτών και δήλωσε πως η δημοτική αρχή από φόβο κλείνει κάμερες και μικρόφωνα.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βενέτης δήλωσε πως ακόμη και ο Ζαχείλας που βίασε την ίδια την δημοκρατία, από την ντροπή του φόρεσε μάσκα. Η σωματική βία οδηγεί στο έγκλημα, είπε και συνεχάρη τον κ. Λημνιό που έσωσε από τα χέρια του Ζαχείλα τον κ. Γαργάλα.

Στα αδιανόητα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στον Δήμο Βόλου από την διοίκηση Μπέου αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσάμης.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λ. Αναστασίου αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή επίσης τον Β. Ζαχείλα και την δημοτική αρχή, η οποία ήλεγχε στην εποχή των πλημμυρών τα νερά που έδινε το κράτος και οι επιχειρήσεις, για τους πολίτες. “Μοιράζανε τα νερά όπου ήθελαν με τον Ζαχείλα στην περιφρούρηση”, είπε.

Η κ. Κοκκινάκη θύμα ακραίας σεξιστικής επίθεσης από την δημοτική αρχή και τον Μπέο, τοποθετήθηκε σε προσωπικό τόνο για όσα έχει ζήσει. «Μαζέψτε το μυαλό σας, έχετε παιδιά, σταματήστε να σιωπάτε σε όσα συμβαίνουν. Βρίζετε χυδαία εμάς που έχουμε παιδιά και οικογένειες. Τι άνθρωποι είστε…», είπε απευθυνόμενη στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπέου.

Το θύμα του Ζαχείλα, ο κ. Γαργάλας δήλωσε πως το χτύπημα εναντίον του ήταν καρμπόν από παρακρατικές μεθόδους με  δεδομένη την πολιτική κάλυψη Μπέου. «Ηταν σχεδιασμένη επίθεση και ένα τόσο καλό σχέδιο δεν ηταν σχεδιασμένο μόνο από τον Ζαχείλα», δήλωσε.