Έλεγχος της Εφορείας στη διανομή αρνιών Μπέου και ΝΠΣ

Παραστατικά αγοράς και τιμολόγια ζήτησε η Εφορεία χθες στην υπαίθρια διανομή αρνιών μπροστά στο δημαρχείο, από τον Α. Μπέο και τον ΝΠΣ. Ερώτηση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και την Εφορεία για τους κανόνες υπαίθριας διανομής και τα τιμολόγια, είχε καταθέσει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Παπαπέτρος. Ο Α. Μπέος κατήγγειλε την παρουσία της Εφορείας στην διανομή αρνιών του ΝΠΣ μπροστά στο δημαρχείο. “Αυτοί οι τύποι κανανε καταγγελία και ας πούμε πως δεν ηταν όλα νόμιμα από την πλευρά του κρεοπώλη, τι θα γινότανε….” , απάντησε ο Μπέος που παρουσίασε στα κοινωνικά δίκτυα τα πρόσωπα των αναξιοπαθούντων που περίμεναν στο δημαρχείο τα αρνιά του ΝΠΣ.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπαπέτρος, πάγια θέση της παράταξης είναι η βοήθεια των οικονομικά ασθενέστερων, η ενίσχυση όμως, προκειμένου να μην καθίσταται επιλεκτική, θα πρέπει να γίνεται με απολύτως διαφανείς προϋποθέσεις και όρους. Η δε αρωγή στους αδύναμους συνδημότες αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και, κατά ένα μέρος, και του Δήμου και όχι ατομική υπόθεση του καθενός.
Ο ίδιος κατέθεσε στις υπηρεσίες τα ακόλουθα ερωτήματα:
1.- Η δαπάνη προμήθειας και διάθεσης των αμνοεριφίων αφορά και βαρύνει το Δήμο Βόλου ή όχι;
2.- Εάν η δαπάνη αφορά στο Δήμο Βόλου, πότε και πώς αποφασίσθηκε αυτή, από ποια όργανα και σε ποιους κωδικούς του προϋπολογισμού καταχωρείται και καταλογίζεται ;
3.- Ποιοι οι προμηθευτές των συγκεκριμένων ειδών και ποια η τιμή προμήθειας ανά μονάδα και συνολικά ;
4.- Ακολουθήθηκε η διαδικασία περί δημοσίων προμηθειών ;
5.- Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των δικαιούχων δημοτών του Δήμου Βόλου και πώς αποδεικνύεται η συνδρομή των κριτηρίων αυτών ;
6.- Τα αμνοερίφια που θα διανεμηθούν θα πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες κατά τη διάθεσή τους ; (εντός ψυγείου, χρήση γαντιών, κλπ)
Για την περίπτωση που η δαπάνη δεν βαρύνει το Δήμο Βόλου, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
1.- Με ποια διαδικασία παρεμβαίνει ο Δήμος Βόλου και οι υπηρεσίες του στη διανομή των αμνοεριφίων;