Φθορές στην αναβαθμισμένη κεντρική πλατεία του Αλμυρού – Ενοχλημένη η δημοτική αρχή

Αποφασισμένη να δημιουργήσει μια πόλη φιλόξενη για τους κατοίκους της, δηλώνει η δημοτική αρχή Αλμυρού και ήδη υλοποιεί παρεμβάσεις γι’ αυτόν τον σκοπό.

Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε ο ευπρεπισμός και καλλωπισμός της κεντρικής πλατείας με την επαναλειτουργία του συντριβανιού, την τοποθέτηση λουλουδιών και τη δημιουργία πασχαλινού θεματικού πάρκου για τους μικρούς δημότες.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή εκφράζει την ενόχληση και δυσαρέσκειά της για τις φθορές (όπως αυτές στις φωτογραφίες), με τα σκουπίδια στο συντριβάνι και το ξερίζωμα των λουλουδιών, “εξαιτίας της πλημμελούς επιτήρησης κάποιων παιδιών από τους συνοδούς τους, ή -ακόμη χειρότερα- εξαιτίας της ασυνειδησίας ορισμένων λίγων, αρκετών όμως για να αμαυρώσουν την συνολική εικόνα”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Επίσης, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, δεν νοείται να διέρχονται μηχανοκίνητα δίκυκλα και ποδήλατα από την κεντρική πλατεία και μάλιστα τις ώρες που αυτή είναι γεμάτη με μικρά παιδιά, δημιουργώντας μείζον θέμα ασφάλειας.

“Η προσπάθεια διαφύλαξης μιας καλύτερης, ασφαλούς, πιο φιλικής και καλαίσθητης πόλης οφείλει να είναι συλλογική. Ξεφεύγει από τα όρια και τις δυνατότητες του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής και πρέπει να γίνει υπόθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, που θέλουν το καλύτερο για τον τόπο τους και καμαρώνουν με τα βήματα προόδου που γίνονται, γιατί τα νιώθουν δικά τους, όπως και είναι πραγματικά”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού.