Με τη συμμετοχή 51 ιδρυμάτων από 22 χώρες η Συνάντηση του Δικτύου Florence στο Π.Θ.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε η 31 η Ετήσια Συνάντηση του Δικτύου Florence στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταξύ 22-26 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή 51 ιδρυμάτων από 22 ευρωπαϊκές χώρες.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου, στην οποία παρευρέθηκαν η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, o Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ηρακλής Γερογιώκας, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, οι Κοσμήτορες της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών και της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ. Το 404 Γ.Σ.Ν. εκπροσώπησε ο Συνταγματάρχης (ΥΙ) Καραβασίλης Βασίλειος. Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Λάρισας εκπροσωπήθηκε από την κ. Μπάνου Ασημίνα, ενώ η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Π.Π.Γ.Ν. Λάρισας απέστειλε χαιρετισμό για μια επιτυχημένη συνάντηση.

Σημαντική ήταν και η παρουσία της Αρχιπλοιάρχου (ΥΝ) Γαϊτάνου Κωνσταντίνας ΠΝ, Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η εναρκτήρια ομιλία έγινε από τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το θέμα της φετινής συνάντησης ήταν η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των επαγγελματιών υγείας μέσω της εκπαιδευτικής και ψηφιακής καινοτομίας. Μια εβδομάδα πλήρης από διαλέξεις, εργαστήρια και πάνελ, έδωσε την ευκαιρία για διεθνή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στην καινοτομία και την έρευνα. Θετική έκβαση αποτέλεσε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη κοινών Ευρωπαϊκών δράσεων μεταξύ του δικτύου, του Τμήματος Νοσηλευτικής του Π.Θ και του Πάρκου Καινοτομίας Joist.
Βραβεύθηκαν 2 προφορικές και 3 αναρτημένες ελεύθερες ανακοινώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πολυετή ιστορία του ευρωπαϊκού Δικτύου Florence, είναι πρώτη φορά που η ετήσια συνάντησή του έχει την υποστήριξη και αναγνώριση της Πολιτείας.