Πως η Εφορεία “τσάκωσε” στο δημαρχείο του Βόλου τις δωρεές… για τα αρνιά, τα πρόβατα και τα “γίδια”

Οταν ο Α.Μπέος ανακοίνωνε πως θα προχωρήσει σε δωρέα σρνιών για το Πάσχα σε αναξιοπαθούντες πολίτες, τους οποίους εξέθεσε προβάλλοντας τα πρόσωπά τους, δεν περίμενε ότι θα έπρεπε να κάνει αλλαγή πλεύσης και να ανακοινώσει πως τα αρνιά τα κάνει δωρεά η ομάδα της καρδιάς του, o ΝΠΣ, γιατί ενημερώθηκε η Εφορεία. Ανακοίνωσε λοιπόν πως τα αρνιά είναι τελικά δωρεά  του ΝΠΣ , που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος και φέτος η προμήθεια έγινε από τον έμπορο Βούλγαρη.

Στην αρχή το κοινό πληροφορήθηκε ότι ο Δήμος Βόλου θα μοιράσει αρνιά για το Πάσχα στους δημότες, έξοδα του large δημάρχου… . Η αντιπολίτευση ρώτησε από ποιο κονδύλιο θα καταβάλλονταν η σχετική δαπάνη και με ποια κριτήρια θα γινόταν η διανομή. Μετά, η αντιπολίτευση ενημερώθηκε ότι δεν θα τα μοιράσει ο Δήμος Βόλου αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος με δικά του χρήματα!

“Φαίνεται ότι έχει πολλά από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, οπότε τι θα του ήταν μια δαπάνη κοντά στα 30.000 ευρώ… Σχεδόν τίποτα”, τονισε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Παπαπέτρος που αποκάλυψε την αλήθεια για τις … φιλανθρωπίες με τα αρνιά.

Ο “προύχοντας” δήμαρχος αντιμετώπιζε για τη δωρεά που ανακοίνωσε ότι προσωπικά θα κάνει , ένα μεγάλο πρόβλημα: Το «πόθεν έσχες”. Εάν δαπανούσε 30.000 ευρώ για αρνιά θα εμφάνιζε εισόδημα τελικά κάτω από το όριο της φτώχειας , το ίδιο δηλαδή με αυτό που εμφανίστηκε στον Βόλο όταν διεκδίκησε τον Δήμο.

Τελικά ανακοινώθηκε, εφόσον κατάλαβαν , πως η εγορεία τους “βλέπει”΄ ότι τα αρνιά θα τα αγόραζε και θα τα διένειμε η ΠΑΕ ΝΠΣ ως ελάχιστη προσφορά στους Βολιώτες.., που δεν πατούν το πόδι τους στο γήπεδο για να την “θαυμάσουν”. Από κάπου, όμως, έπρεπε και αυτή να τα προμηθευτεί τα αμνοερίφια.  Και τι πιο λογικό να τα προμηθευτεί από έναν μέτοχό της (σ.σ. έκανε και πρόεδρος της Νίκης Βόλου στο παρελθόν) ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, από την σύζυγό του, μιας και ο μέτοχος κάποιο πρόβλημα στην τιμολόγηση θα είχε….

Και έτσι βρέθηκε και ο προμηθευτής των αρνιών. Έλα όμως που κάπου έπρεπε να παραδοθούν και η ΠΑΕ έχει ως έδρα το Πανεσσαλικό Στάδιο. Ως δια μαγείας όμως, τα αμνοερίφια απεστάλησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, πιθανότατα επειδή εκεί θα υπήρχαν και πρόθυμος (μέτοχος, φίλαθλος;) για διανομή. Όσο για την πληρωμή, κάτι θα έκανε και η ΠΑΕ για να πληρωθεί η σύζυγος του μετόχου της. Περίπου τα μισά, μάλλον, θα τα πήρε… Ε, για τα υπόλοιπα έχουμε, είναι η επισήμανση του κ. Παπαπέτρου.
Στην ιστορία, λοιπόν, αυτή των αρνιών του Πάσχα εμπλέκονται οι εξής:
α) η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, β) ο πρωην πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ και δήμαρχος Βόλου, γ) ο μέτοχος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλου ή για την ακρίβεια η σύζυγός του, δ) το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που αποτελεί την έδρα της ΠΑΕ, αν και τα αρνιά κατέληξαν στο Δημαρχείο.
“Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε πρόβατα, αφήνουμε τους πολίτες του Βόλου να αντιληφθούν τις σχέσεις όλων των δια-εμπλεκομένων προσώπων και ας κρίνουν μόνοι τους για τις αγαθοεργίες τους. Και να μην αντιμετωπίζονται, αναξιοπαθούντες και μη, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που στήνονται στη σειρά, επαιτώντας τάχα την ελεημοσύνη του φιλεύσπλαχνου πασά. Όσο για τα πρόβατα και για τον τσομπάνη τους, αυτά την γλίτωσαν για φέτος και κυκλοφορούν μοιράζοντας αρνιά.
Ευχόμαστε Καλό Πάσχα στον μπέη της πόλης μας, στην ομάδα του που παρολίγον να καταλήξει σε Τούρκο (μπέης είναι, με Τούρκους νταλαβερίζεται) καθώς και στο χαρέμι και στα χανουμάκια του. Όλο και κανένα κόκκαλο από τα αρνιά θα περισσέψει για να γλείψουν!
Καλό Πάσχα σε όλους, με αρνιά του ΝΠΣ”, σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.