Σχεδιασμός δράσης για τις υπηρεσίες του Job Center προς τους “σημαντικούς άλλους”

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/04/2024 ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των δομών του Δήμου Βόλου: Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Βόλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και η διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας διερευνήθηκε η δυνατότητα ενημερωτικής δράσης για τις υπηρεσίες του Job Center προς τους «σημαντικούς άλλους» που πλαισιώνουν το περιβάλλον των ωφελούμενων του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αλλά και οριστικοποιήθηκε ο τρόπος των αμφίδρομων παραπομπών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κδαπ-Μεα Λήμνου 12 & Ελασσόνος (περιοχή παλαιών). Την ομάδα του Job Center εκπροσώπησαν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί: Μαρκέλλα Βαλσάμη (συντονίστρια της δομής) και Ευθαλία Γεωργίου καθώς και ο Ψυχολόγος Γεώργιος-Σταύρος Χριστοδούλου. Τη δομή του Κδαπ-Αμεα εκπροσώπησε η Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη της δομής Βάσια Πανοποπούλου.

Αρχικά, τα στελέχη του Job Center παρουσίασαν τη βασική φιλοσοφία της Δομής, τη μέχρι τώρα διαδρομή της, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους εξυπηρετούμενους και το προφίλ των εξυπηρετούμενων.

Έπειτα, η κοινωνική λειτουργός μας ενημέρωσε για τα κάτωθι, όσον αφορά το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ:
H Δομή λειτουργεί από το 2002 και δέχεται άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω με ωράριο λειτουργίας (8:00-16:00)
Αυτή τη στιγμή η δομή εξυπηρετεί 38 παιδιά, ενώ δε δύναται να δεχτεί παιδιά με ψυχιατρικό υπόβαθρο.
Η δομή απαρτίζεται από 13 άτομα προσωπικό ανάμεσα σε αυτά (κοινωνική λειτουργός, γυμνάστρια, δασκάλα κεραμικής & υφαντικής, ψυχολόγος κ.α.)
2 φορές την εβδομάδα πραγματοποιούνται εξωτερικές δραστηριότητες για τους εξυπηρετούμενους.
Πραγματοποιούνται εκθέσεις με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των εξυπηρετούμενων.
Τέλος δόθηκε αμφίδρομα επικαιροποιημένο υλικό για τις υπηρεσίες και των δύο δομών.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.