Ελευθερία του Τύπου: Σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση ο «λογαριασμός»

Καυστική ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για την κατάταξη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου καθώς η χώρα μας βρίσκεται ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με την έκθεση που συντάσσει η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

«Στην έκθεση που καταγράφει περαιτέρω επιδείνωση της ελευθερίας του τύπου διεθνώς, η  Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη καταγράφει στην ευρύτερη ζώνη της Ε.Ε.  και των Βαλκανίων επίδοση καλύτερη μόνο από την Σερβία, την Αλβανία και τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πλέον μιλάμε για συστημική κρίση διαρκείας» σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της δεξιάς φέρουν ακέραια την ευθύνη»

Και συνεχίζει: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών, το ολιγοπώλιο στα ΜΜΕ, τα SLAPPs, η νομοθεσία που διευκολύνει τις αγωγές σε βάρος δημοσιογράφων με ποινές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε φυλάκιση, καθιστούν την χώρα μας μια προβληματική χώρα για την ελευθερία του τύπου».

Καταλήγει αναφέροντας: «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της δεξιάς φέρουν ακέραια την ευθύνη».

H Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., πίσω από την Ουγγαρία και τη Μάλτα

Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει για το 2023 η χώρα μας κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρονιά, με μια μικρή άνοδο: 57,2 συνολική βαθμολογία για το 2023 έναντι 55,2 για το 2022.

Στη λίστα η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., πίσω από την Ουγγαρία (θέση 67) και τη Μάλτα (θέση 73).