O αναστραμμένος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης θα είναι το ψηλότερο κτίριο

Η κάποτε πρωτεύουσα των ψηλών κτιρίων για όλο το πλανήτη  Νέα Υόρκη είχε πολύ καιρό να μας εντυπωσιάσει με την σχεδίαση και κατασκευή ενός νέου ουρανοξύστη. Τις τελευταίες δεκαετίες τα σκήπτρα των πόλεων με τα ψηλότερα και εντυπωσιακότερα κτίρια είχαν μεταφερθεί στις πόλεις της Κίνας με επίκεντρο την Σανγκάη, στο Ντουμπάι και σε πολλές ακόμη πόλεις που προέβαλαν την δυναμική ανάπτυξή τους  μέσα από την κατασκευή συνεχώς και πιο εντυπωσιακών και ψηλών κτιρίων. Η παρουσίαση όμως του Affirmation Tower στρέφει ξανά τα βλέμματα στην Νέα Υόρκη και στον ιδιαίτερο σχεδιασμό αυτού του νέου ουρανοξύστη 507 μέτρων, που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί το ψηλότερο στην πόλη αλλά και σε όλο το Δυτικό ημισφαίριο.

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του από τον αρχιτέκτονα David Adjaye ακολουθεί μια αντίστροφη  ( ανεστραμμένη ) ανάπτυξη του όγκου του κτιρίου από τους κάτω ορόφους προς τους επάνω δίνοντας την εντύπωση ενός ανθισμένου δέντρου.

Εκτός όμως από τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά  του στην κατασκευή του ορίζεται ρητά ότι το 30 % των ανθρώπων που θα απασχοληθούν στην κατασκευή θα προέρχεται από τις μειονότητες της πόλης. Το κτίριο θα έχει πολλά στοιχεία από την αφρικανική κουλτούρα και θα στεγάσει μεταξύ άλλων τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων NAACPστην Νέα Υόρκη .

Ο Affirmation Tower θα χτιστεί σε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα οικόπεδα στην πόλη και θα στεγάσει κυρίως γραφεία , θέατρα, υπηρεσίες αλλά και ένα μεγάλο κήπο με εστιατόρια στην μεγάλη ταράτσα του.

Πηγή: klik.gr