Ολυμπιακός Βόλου: Ραγδαίες εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ – “Βροχή” παραιτήσεων 

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ των Γεγονότων για το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Μετά την παραίτηση του κ. Νίκου Ρούμπου, σειρά πήραν ο προπονητής της ομάδας κ. Παναγιώτης Γκουγκουτούδης αλλά και ο βοηθός του Άγης Τζούμας. Και οι τρεις άνδρες κατηγορούν ευθέως την διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου για μην τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ο πρώην πλέον γενικός διευθυντής κ. Νίκος Ρούμπος δήλωσε ότι: ” Έχω παραιτηθεί λόγω αθέτησης και αδυναμίας από την διοίκηση να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα. Ειδικότερα η αποχώρηση προκλήθηκε λόγω της ασυνέπειας του προέδρου (κ. Τσεκούρα) απέναντι μου σχετικά με την χορηγική συμφωνία με τον όμιλο Νταβέλη. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Επισήμως θα έχω σχέση με τον Νίκο Μπουντούρη. Συμφώνησα μαζί του μετά από πρόταση του και επιθυμία του να αναλάβω οργανωτικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής από το εφηβικό και κάτω. Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το τμήμα μπάσκετ και αναζητά ανθρώπους να φορτώσει ευθύνες οικονομικές και οργανωτικές. Πέραν όλων αυτών οποιαδήποτε νέα θέση μου θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις”

Ο κ. Γκουγκουτούδης δήλωσε τα εξής: «Με την παρούσα γνωστοποιείται η αποχώρησή μου από τη θέση του προπονητή της αντρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου και η επακόλουθη λύση της συνεργασίας μου με το Σύλλογο.
Η αποχώρηση αυτή, δεν συντελείται ελαφρά την καρδία αλλά ανακύπτει κατόπιν προφορικής παραδοχής, περί αδυναμίας τήρησης των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Διοίκησης. Τόσο σε σχέση με το προπονητικό σκέλος, όσο και αναφορικά με την ευόδωση της δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού συνόλου για τη φετινή, ιδιαίτερα απαιτητική, αγωνιστική χρονιά.
Θλίβομαι ειλικρινά για την εξέλιξη αυτή και εύχομαι στο Τμήμα να μπορέσει να επανακτήσει την σταθερότητα και τη δυναμική που αξίζει σε αυτό και στους πολυάριθμους φίλους του» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην πλέον προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Επίσης ο βοηθός προπονητή της ομάδας κ. Άγης Τζούμας αποχώρησε κάνοντας την παρακάτω δήλωση: “Μετά από κύκλο γεγονότων που συνέβησαν στο αντρικό τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, παραίτηση πρώτου προπονητή και παραίτηση ανθρώπου διοίκησης ο οποίος ήρθε σε συμφωνία μαζί μου, παραιτούμαι από την θέση του βοηθού προπονητή.
Ελπίζω ο σύλλογος να βρει τον δρόμο του.
Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με επέλεξαν γι αυτή την θέση καθώς και τον Παναγιώτη Γκουγκουτούδη για τις αμέτρητες ώρες τηλεφώνων που διέθεσε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα gegonota.news, υποψήφιοι αυτή την στιγμή να αναλάβουν επικεφαλής στο προπονητικό τιμ είναι οι κ.κ. Νίκος Μπουντούρης και Λάμπρος Πρέκας, οι οποίοι εκτός από υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής αναμένεται να αναλάβουν και το ανδρικό τμήμα. Με σκοπό φυσικά να μπορέσουν να στελεχώσουν μια ομάδα η οποία θα μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στην Β’Εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών.

Ακόμη, αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου όχι μόνο για τις αποχωρήσεις των στελεχών της ομάδας, αλλά και κάποιες λύσεις συμβολαίων με παίκτες που πιθανόν ήδη έχουν αποχωρήσει.