Υποτροφίες σε φοιτητές πολύτεκων οικογενειών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκδήλωση που περιλάμβανε απονομή υποτροφιών από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε φοιτητές και στη συνέχεια αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Οι υποτροφίες «Ζαχαρία Σακκή» απονεμήθηκαν στους φοιτητές Σοφία Αλπού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ελευθερία Πολίτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ιωάννη Κούτλα του Τμήματος Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας, που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Πρόκειται για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω και της ενεργειακής κρίσης. Οι φοιτητές έλαβαν από 1.000 ευρώ ο καθένας με την ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή.

Ακολούθησε αφιέρωμα στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ομιλητή τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Γκόβαρη. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Εκπαίδευση σε μια πλουραλιστική κοινωνία: η συνέχεια του αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό».