Τουρκία: Πασίγνωστη παρουσιάστρια επιτέθηκε on air στον Ερντογάν και παραιτήθηκε

Εμφανής εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία σχετικά με τις ευθύνες των εργολάβων των κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια των φονικών σεισμών 7,8 και 7,6 Ρίχτερ – Δημοσιογράφοι επιτίθενται τόσο στους εργολάβους, όσο και όσους έδωσαν την έγκριση για την κατασκευή, όπως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στους 22.000 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, με τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τη διάσωση εγκλωβισμένων να είναι υπεράνθρωπες. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές για τις εγκληματικές ευθύνες των εργολάβων στην κατασκευή των κτιρίων, που έπεσαν σαν «χάρτινοι πύργοι», με αρκετούς από τους πολίτες, μάλιστα, να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για την πτώση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, 65.000 κτιρίων.

Παράλληλα, δε λείπουν και οι «φωνές» των δημοσιογράφων που επιτίθενται ανοικτά, πλέον, στον Τούρκο πρόεδρο και στους εργολάβους που ανέλαβαν το κτίσιμο των κτιρίων, με το τελευταίο παράδειγμα να είναι η παρουσιάστρια του καναλιού «ShowTv», η οποία και παραιτήθηκε. Άξιο αναφοράς είναι ότι το συγκεκριμένο κανάλι είναι φιλοκυβερνητικό. Η Ντιλάρα Γκοντέρ, εξοργισμένη για τις άδειες που δόθηκαν για την κατασκευή των κτιρίων, ξέσπασε την ώρα που είχε καλεσμένο και άρχισε να κατηγορεί ότι δεν είναι η μοίρα, δεν είναι φυσική καταστροφή, αλλά για αυτήν την καταστροφή, σε τέτοια έκταση, φταίνε αυτοί που κατασκεύασαν, αυτοί που έδωσαν τις άδειες, αυτοί που τις ενέκριναν και οι εταιρείες που κατασκεύασαν αυτά τα κτίρια, τα οποία και έπεσαν σαν «χάρτινοι πύργοι».

Το ξέσπασμα της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας ήρθε όταν ο καλεσμένος της και γεωλόγος-μηχανικός, Ζιγεντίν Τσακίρ, της αναφέρει ότι καλό θα ήταν να μάθουμε κάποια πράγματα για το χτύπημα του Εγκέλαδου, ο οποίος και άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Η παρουσιάστρια σχεδόν φωνάζει στον καλεσμένο της και τον ρωτά επανειλημμένα γιατί ο σεισμός του 1999 με τους χιλιάδες νεκρούς δεν αποτέλεσε μάθημα για την Τουρκία. «Κοιτάξτε πώς θάφτηκαν οι άνθρωποι. Ποιος φταίει για αυτό, η μοίρα, η φύση; Όχι. Το ξαναλέω, οι υπεύθυνοι είναι οι μηχανικοί, η κατασκευαστική και αυτός που έδωσε την έγκριση», λέει στον καλεσμένο της εμφανώς εκνευρισμένη.

Μετά από αυτό το περιστατικό στον τηλεοπτικό «αέρα», η τηλεπαρουσιάστρια ανακοίνωσε από τον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παραιτείται. «Είναι δύσκολο να γράψεις, παραιτούμαι! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τη Ciner Media Group για την ευκαιρία που μου προσέφερε μέχρι σήμερα», γράφει στο μήνυμα της παραίτησής της.

Πηγή: reader.gr