Παρέμβαση Παπαπέτρου για τον κυκλικό κόμβο στη Νέα Ιωνία -Όσα δηλώνει για το έργο

Νύχτα κόπηκαν δύο ιστορικά υπεραιωνόβια κυπαρίσσια έξω από το παλιό κοιμητήριο, στον χώρο όπου ο Δήμος Βόλου έχει εξαγγείλει ότι θέλει να φτιάξει έναν διπλό κόμβο, χωρίς ωστόσο να έχει τις απαραίτητες -ακόμη- αδειοδοτήσεις.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος τόνισε πως είναι λυπηρό δυο δέντρα – τοπόσημα να θυσιάζονται από τον ανώνυμο και ανεμπόδιστο δράστη στο βωμό της δήθεν αποτελεσματικότητας:

Η δήλωσή του

“Προσωπικά θέλω να κάνω τρεις επισημάνσεις:
Στην εποχή των τεχνικών θαυμάτων όπου γέφυρες κρέμονται και κτίρια επιπλέουν σίγουρα υπάρχει, με τις κατάλληλες μελέτες, να γίνει οποιοδήποτε έργο, εφόσον είναι αναγκαίο, σεβόμενο το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο της περιοχής που θα υλοποιηθεί.
Είναι δεκάδες οι περιοχές σε όλη τη χώρα που έχουν συντελεστεί έργα τεράστιας κλίμακας από αιρετούς που σεβάστηκαν την νομοθεσία και τις συνεγκρίνουσες αρχές. Δεν είναι ο «τσαμπουκάς» ο μόνος τρόπος για να είναι αποτελεσματικός κάποιος, υπάρχει και ο σωστός προγραμματισμός με τις κατάλληλες προβλέψεις.
Αναρωτιέμαι αν ο σχεδιαζόμενος διπλός κόμβος προκύπτει από κάποια συγκοινωνιακή μελέτη για την ευρύτερη περιοχή ή αντιμετωπίζεται ως αισθητική παρέμβαση. Γιατί η υλοποίηση συγκοινωνιακών έργων για αισθητικούς λόγους μπορεί να μην φέρουν τα αποτελέσματα που υποτίθεται πως εξυπηρετούν.
Όσο η πόλη συνεχίζει να είναι ανοχύρωτη μπροστά σε ένα ανέλεγκτο καθεστώς που συμπεριφέρεται σε θεσμούς και πρόσωπα ως αν να της ανήκουν τα πάντα, την τύχη των δυο κυπαρισσιών θα έχει οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στις αυθαιρεσίες του. Εν τέλει βλάπτεται ο πυρήνας της δημοκρατίας που είναι η λογοδοσία”.