Η Αννα Κίτσου, ένας άνθρωπος της τέχνης και της αλληλεγγύης με τον Νίκο Παπαπέτρο

Η Αννα Κίτσου είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία του Βόλου για τις δράσεις αλληλεγγύης , για την προσφορά τους σε όλα τα κινήματα που στηρίζουν πολίτες σε κρίση, για τους προσωπικούς της αγώνες για το περιβάλλον. Τις τελευταίες ημέρες την συναντήσαμε στα συσσίτια που εθελοντές έστησαν στο Παλιό Λιμεναρχείο γιατί εθελοντές ανέλαβαν να στηρίξουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πνιγμένοι στη λάσπη. Σπουδαία φωνή η Αννα Κίτσου, πολυτάλαντη στον χώρο της τέχνης της μουσικής και του χορού.

Στον Βόλο επέστρεψε μετά τις σπουδές της στο Alpine centre όπου τελείωσε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Καλλιτεχνικό πνεύμα από μικρή, τελικά την κέρδισε η μεγάλη αγάπη  για το τραγούδι και το χορό. Έτσι, από απλό χόμπι, έγιναν το επάγγελμα της.
Στη ζωή της έχει εργαστεί σκληρά και ταυτόχρονα οργανώθηκε και στις οργανώσεις  πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και των αδεσπότων στον Βόλο.


Έχει υπάρξει Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καύση των σκουπιδιών, αλλά και στους Ενεργούς Πολίτες Βόλου. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της WWF Hellas. Η αγάπη της για τα ζώα και τον εθελοντισμό την ώθησαν να παίρνω μέρος σε διασώσεις ζώων, αλλά και υιοθεσίες αδέσποτων. Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος και θα την συναντήσετε στα συσσίτια, στους δρόμους να περιποιείται αδέσποτα και στις γειτονιές των πληγέντων.

“Στόχος μου είναι να συνεχίσω να έχω μια καλή πορεία στο τραγούδι, αλλά και να μπορώ να προσφέρω απλόχερα βοήθεια στους συνανθρώπους μου, στα ζώα και στο περιβάλλον με όποιον τρόπο μπορώ” ανέφερε η ίδια.