Πως με μια λέξη ο Μάκης Τσάμης “ακύρωσε” την ΑΓΕΤ

Πολύωρη η χθεσινή δίκη των τριών ακτιβιστών που σήκωσαν πανό στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ το 2019 και από τότε καμία αγωγή και καμία μήνυση δεν πτόησε τους ίδιους και το περιβαλλοντικό κίνημα στην πόλη. Μάρτυρας υπεράσπισης χθες στην δίκη και ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Τσάμης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας διαχρονικά , είναι πάντα μπροστά στα ζητήματα περιβάλλοντος και στηρίζει το περιβαλλοντικό κίνημα.

Χθες ο πρώην πρόεδρος ήταν για μια ακόμη φορά εκεί για να στηρίξει τους ενεργούς πολίτες και ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή πως βλέπει το γεγονός να ξαναμπούν στο εργοστάσιο ακτιβιστές που μένουν ατιμώρητοι από την δικαιοσύνη. “Ε, και”, απάντησε ο κ. Τσάμης και έδειξε πως η πανίσχυρη ΑΓΕΤ δεν μπορεί να κυνηγά δικαστικά πολίτες γιατί πέρασαν την “ιερή πύλη της” έχοντας μοναδικό σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα σκουπίδια που καίγονται μέσα στην πόρτα τους.

Αυτό το “ε, και” ξεσήκωσε το ακροατήριο που ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Η αίθουσα όπως ηταν φυσικό εκκενώθηκε με εντολή του προέδρου, αλλά το μήνυμα στην ΑΓΕΤ,  τόσο από τους πολίτες και την αντίδρασή τους στην κατάθεση του Μάκη Τσάμη , όσο και από την ίδια την αθωωτική  δικαστική απόφαση ήταν ηχηρό. Οι πολίτες είναι απροστάτευτοι , οι πολίτες εμπαίζονται και θα αντιδρούν απέναντι στον εμπαιγμό τους. Η ΑΓΕΤ θεωρεί πως επιβάλλεται να είναι το “Αγιο Δισκοπότηρο” σε μια πόλη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη,  επειδή εξαγοράζει με δωρεές αποδοχή και σιωπή των θεσμικών της εκπροσώπων. Χθες κατέρρευσε αυτή η φαντασίωση.